אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לטפל במחלות נפש? ✔חרדת נטישה, חרדת פרידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה, הפרעת אישיות תלותית, הפרעת חרדת פרידה, תלות רגשית ✔ובו יתבאר העניין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
הפרעות נפשיות, הפרעות אישיות, מחלות נפש, מחלות נפשיות, סכיזופרניה, פיצול אישיות, הפרעת אישיות, הפרעה נפשית, מחלת נפש, איך לטפל במחלות נפש?, מחלות נפש, ייעוץ אישי, סכיזופרניה, אימון אישי, הפרעה נפשית, הפרעת אישיות, הדרכה אישית, הפרעת התנהגות, טיפול אישי, מטפל אישי, הפרעות אישיות, מאמן אישי, מדריך אישי, יועץ אישי, הפרעות התנהגות, מאמן עסקי, אימון עסקי, הפרעות נפשיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨חרדת נטישה, חרדת פרידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה, הפרעת אישיות תלותית, הפרעת חרדת פרידה, תלות רגשית
ובו יתבאר העניין של חרדת נטישה / חרדת פרידה. ממה נובעת חרדת נטישה? האם קיימת אפשרות לחיות, בלי שום חרדת נטישה ופחד מפני פרידה? האם קיימת דרך להשתחרר לגמרי, מפחד מפני נטישה? ואיך להתמודד עם הפרעת אישיות תלותית (תלות רגשית), שיוצרת אובססיה כלפי מישהו / משהו, עד כדי הפרעת חרדת נטישה?

וחרדת פרידה / חרדת נטישה, נובעת מכך, שהאדם קשור רגשית ותלוי רגשית באיזה דבר. והאדם כ"כ קשור לאותו הדבר, והאדם כ"כ רוצה להיות בקשר עם אותו האדם, עד כדי כך, שהאדם נכנס לחרדה, מעצם המחשבה שאולי הוא ייפרד מאותו האדם, או יינטש על ידי אותו האדם.

ופחד מפני נטישה, יכול להיות גם כלפי אדם, אך לא רק כלפי אדם. כי פחד מפני פרידה יכול להיות כלפי בן זוג / בת זוג / הורים / ילדים וכיו"ב. שהאדם כ"כ קשור רגשית ותלוי רגשית במערכת היחסים שלו עם אותו האדם, עד כדי כך שהאדם נכנס לחרדה, כאשר עולה אצלו המחשבה, שאולי אותו אדם ינטוש אותו או ייפרד ממנו.

אך חרדת פרידה, יכולה להיות גם כלפי בעל חיים כלשהו, ואפילו כלפי חפץ דומם כלשהו. שהאדם כ"כ קשור רגשית לאותו הדבר, עד כדי כך שהוא יכול לחוות התקף חרדה, מעצם המחשבה, שאולי הוא ייפרד מאותו הדבר.

והרעיון הוא, שיש כאלו שבטעות נדמה להם, שחרדת נטישה, היא רק מול בני אדם (ז"א, שהאדם מפחד, רק מנטישה של בן אדם אחר). ונדמה להם, שלא כולם סובלים מחרדת נטישה ופחד מפני פרידה. אך לא כך הוא! כי כל בני האדם בעולם כולל כולם, סובלים מחרדת נטישה ומחרדת פרידה, בעוצמה מסוימת. ואין אפילו אדם אחד בעולם כולו, שאינו סובל מפחד מנטישה כלשהו. כי כולם כולל כולם, סובלים מפחד מנטישה כלשהו.

ולמה? כי המהות של חרדת נטישה וחרדת פרידה, היא הפחד של האדם, שהדבר שגורם לו להרגיש כ"כ טוב, שמא הוא ייאלץ להיפרד ממנו. והרעיון הוא, שיש במציאות איזה דבר, שכאשר האדם נמצא איתו בקשר, הקשר הזה גורם לאדם להרגיש מאוד טוב. עד כדי תלות רגשית, שהאדם ממש תלוי רגשית, באותו הדבר שגורם לו להרגיש כ"כ טוב.

ותלות רגשית פירושה, שהרגש של האדם, תלוי וקשור באיזה דבר אחר. ושהאדם מרגיש טוב או רע, לפי המצב של אותו הדבר, שהאדם תלוי בו רגשית.

ומי שיתבונן יראה, כי כל בני האדם בעולם כולל כולם, כולם תלויים רגשית ברמה כזו או אחרת, בדבר כזה או אחר. ובד"כ האדם תלוי רגשית בצורה מאוד חזקה, בבריאות הגופנית שלו, ובכסף שלו, ובחיים שלו. עד כדי כך, שהאדם מפחד פחד מוות וסובל מחרדת מוות, מהמחשבה שאולי הוא ייפרד מהחיים שלו.

והרעיון הוא, שגם הפחד של האדם מפני המוות, גם הוא בעצם צורה של חרדת נטישה וחרדת פרידה. והפחד של האדם, מכך שהוא יאבד את כספו או את בריאותו וכיו"ב, גם אלו צורות שונות, של פחד מנטישה ופחד מפרידה. כי האדם קשור רגשית ותלוי רגשית באיזה דבר באשר הוא, והאדם ממש חווה חרדה קיומית, מעצם המחשבה, שאולי משהו יפגע בקיום שלו. וגם זו בעצם חרדת נטישה, שהאדם מפחד לנטוש את הקיום שלו עצמו.

ויותר מזה, חרדת נטישה אנושית, דהיינו, הפחד מפני נטישה, לאבד אדם אהוב וכיו"ב, היא עצמה מונעת ונובעת, מחרדת נטישה אחרת עמוקה יותר ופנימית יותר.

כי מי שיתבונן יראה, כי הפחד של האדם להיפרד מאדם אהוב, והחרדה של האדם להינטש על ידי אדם אהוב, החרדה והפחד עצמם, לא נובעים מעצם הפרידה והנטישה עצמה. כי האדם לא מפחד מכך שינטשו אותו או מכך שייפרדו ממנו. אלא מהתחושה הרעה שתהיה לו, אחרי הפרידה והנטישה.

ולמה האדם מרגיש כ"כ רע, אחרי פרידה ונטישה מאיזה אדם? זה עצמו לא בגלל עצם הפרידה והנטישה עצמה מאותו האדם. אלא, בגלל שהאדם סובל מחרדת נטישה ופרידה אחרת גדולה הרבה יותר. שהיא הפחד הראשון והפנימי ביותר של האדם.

כי האדם סובל מחרדת נטישה קיומית. וחרדת נטישה קיומית פירושו, חרדת הנטישה והפרידה העמוקה ביותר של האדם. שהיא הפחד של האדם, לאבד את הקיום העצמי של עצמו. כי הדבר שהאדם קשור אליו יותר מכל, הוא הקיום העצמי של עצמו. ובלי הקיום העצמי של האדם עצמו, אין לו מאומה. והקיום העצמי של האדם עצמו, הוא הדבר שהאדם תלוי בו רגשית יותר מכל, ושהאדם מפחד לאבד אותו, יותר מכל.

והסיבה שהאדם נקשר רגשית לכל מיני דברים, היא בגלל הפחד הקיומי שלו, שמא הוא ייאבד את קיומו העצמי. ולאדם יש חרדת נטישה קיומית כ"כ עמוקה, לאבד את הקיום העצמי של עצמו, עד כדי כך שהוא נקשר רגשית לכל מיני דברים שונים, שאח"כ הוא חווה חרדת נטישה כלפיהם.

כי האדם נקשר רגשית, לכל דבר שעוזר לו להתמודד עם חרדת הנטישה הקיומית שלו. כי כאשר האדם נמצא בחברת אדם אהוב, או בחברת דבר אהוב כזה או אחר, אותו הדבר, שהאדם נמצא בחברתו, גורם לאדם להרגיש יותר בטוח, לגבי הקיום העצמי שלו עצמו. והאדם ניקשר רגשית, לדברים שגורמים לו להתמודד, עם חרדת הנטישה הקיומית שלו, שהיא הפחד הקיומי של האדם, לאבד את הקיום העצמי שלו.

כי האדם מרגיש חסר אונים, לגבי היכולת שלו לשלוט בקיום העצמי שלו. והאדם מרגיש חסר אונים, לגבי השליטה שלו בקיום העצמי שלו, ובצדק! כי האדם, לא באמת שולט בעצם הקיום העצמי של עצמו. כי האדם לא בוחר לדעת שהוא עצמו קיים (קיום עצמי = לדעת / להרגיש שאתה קיים). והקיום העצמי של האדם, נובע מעצמו, בלי השליטה העצמית של האדם בשום צורה שהיא.

והאדם תלוי כל כולו, בקיום העצמי שלו. והאדם חווה חרדת נטישה קיומית וחרדת פרידה קיומית, מעצם האפשרות, שהוא יחדל להיות קיים. כי כנ"ל, הדבר שהאדם תלוי בו יותר מכל וקשור אליו יותר מכל, הוא הקיום העצמי שלו עצמו.

וכאשר האדם נמצא בחברת אדם אהוב וכיו"ב, אז האדם חווה סוג של תמיכה נפשית, לגבי חרדת הנטישה הקיומית שלו. כי האדם מרגיש שהוא לא לבד ולא בודד בעולם. וזה מרגיע את האדם באופן חלקי, לגבי חרדת הנטישה הקיומית שלו. כי האדם מרגיש יותר בטוח וכולי.

ונמצא אם כן, כי חרדת הנטישה של האדם, שהאדם מפחד לאבד אדם אהוב וכיו"ב, חרדת הנטישה הזאת, נובעת מכך שהאדם מפחד להתמודד עם חרדת הנטישה העמוקה ביותר שלו. שהיא חרדת הנטישה הקיומית שלו, שהוא מפחד לאבד את קיומו העצמי.

ונמצא אם כן, כי יש חרדת נטישה קיומית לכל אדם. וחרדת הנטישה הקיומית של האדם, היא זו שמניעה את התלות הרגשית של האדם בכל מיני דברים שונים, שעוזרים לו להתמודד עם חרדת הנטישה הקיומית שלו. ואז ממילא נוצרת אצל האדם חרדת נטישה וחרדת פרידה, שמא הוא ייאבד את הדבר שגורם לו להרגיש טוב, מול ההתמודדות הפנימית יותר שלו, מול חרדת הנטישה הקיומית שלו.

ונמצא אם כן, כי כנ"ל, כל בני האדם בעולם, ללא כל יוצא מן הכלל, כולם סובלים מחרדת נטישה וחרדת פרידה כזו או אחרת, בעוצמה כזו או אחרת.

והשאלה הנשאלת היא, האם קיימת אפשרות לחיות בלי שום פחד מנטישה ובלי שום פחד מפרידה, בכל עוצמה שהיא? והתשובה היא: שקיימת רק דרך אחת בלבד בעולם, להשתחרר מכל חרדת נטישה באשר היא. והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן עמוק עמוק אל תוכו, ומגלה את מהות הקיום העצמי שלו.

כי כאשר האדם מגלה את מהות הקיום העצמי שלו, הוא מפסיק לפחד לאבד את הקיום העצמי שלו עצמו. כי הוא מצליח לחוות את הקיום העצמי שלו, בדרך חדשה לגמרי. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים.

והרעיון הוא, שכל זמן שהאדם קיים, וכל זמן שיש לאדם רצונות כאלו ואחרים, הרי שמחויב המציאות, שתהיה לאדם חרדת נטישה כזו או אחרת, בעוצמה כזו או אחרת. ואין שום אפשרות בעולם, שהאדם יהיה קיים עם רצון כלשהו, ושהאדם לא יפחד לאבד את הדבר שאותו הוא רוצה.

וכל זמן שיש לאדם רצון כלשהו, אפילו רצון לחיות / להיות בריא וכיו"ב, הרי שממילא מחויב שתהיה לאדם חרדת נטישה...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
ptsd טיפול בהפרעות נפשיות להיות פסיכיאטר אבחון מחלות נפש גנטיקה של הפרעות נפשיות טיפול בהפרעת הסתגלות טיפול בפסיכוזה לחיות עם הפרעות אישיות כדורים פסיכיאטריים מחלות נפש והפרעות נפשיות להבדיל בין עובדות לפירושים בטיפול בסכיזופרניה טיפול בהפרעת דה ריאליזציה מחלת נפש במשפחה הפרעת היפוכונדריה מחלת נפש היא תורשתית שיגעון גדלות ורגשי נחיתות איך נוצרת הפרעה נפשית? 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש איך להבין משוגע? איך טראומה משפיעה? התקפת פסיכוזה לעזור לסכיזופרניה סכיזופרניה ודיכאון הפרעה התפתחותית הפרעה אובססיבית למה מישהו חושב מחשבות שווא? תסמונת עליסה בארץ הפלאות הפרעה נפשית אצל מבוגרים התפתחות מחלת נפש החלמה מסכיזופרניה אחדות שקרית ומחלות נפש תסמונת בני ערובה טיפול בשמיעת קולות בראש טראומה מהילדות טיפול במחלות נפש גנטיות להפסיק כדורים פסיכיאטריים בבת אחת לטפל באוטיזם פי די די הפרעות אישיות מיסטיות ללמוד ממשוגעים האם אני סכיזופרן? איזה הפרעות נפשיות יש? ocd קשה הפרעת אישיות סכיזואידית סכיזופרניה כתוצאה משימוש בסמים חיפוש האמת ושיגעון לטפל בפסיכוזה הפרעות נפשיות לא הגיוניות האם מחלות נפש תורשתיות? אוטיזם מדבק טיפול בטראומה מינית התמודדות עם הפרעה כדורים פסיכיאטרים לטיפול בדיכאון פרנויות בזוגיות סיבות להפרעת אישיות הפסקת כדורים נגד דיכאון קורונה ופרנויה איך נוצרת פסיכוזה פרנואידית? הפרעת ריבוי אישיות הפרעת אישיות בעקבות טראומה על מה לדבר עם משוגע מחשבות שווא פארנואידיות כדורים נוגדי חרדה ודיכאון לרפא חולי נפש בלי כדורים איך נוצרות מחשבות שווא של רדיפה? לפתח הפרעת אישיות טיפול בניתוק סכיזופרניה ותורשה הפרעות נפשיות ושימוש בסמים להחלים מסכיזופרניה הפרעות נפשיות עוברות בתורשה להפסיק את הכדורים שומע קולות הדחקה של מחשבות סוטות תרופות לדיסוציאציה כדורים נגד הפרעת אישיות ניתוק מהחיים הפרעת נתק מהעצמי שיטות טיפול באוטיזם פיתוח השכל לטיפול בהפרעות נפשיות טיפול פסיכיאטרי הפרעת האישיות הנפוצה ביותר טיפול בהפרעות מחשבתיות בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית מה זה הפרעה דיסוציאטיבית? סכיזופרניה זו לא מחלה לעזור לסכיזופרן הפרעות חשיבה סכיזופרניה והזיות שווא איך נוצרות הפרעות אישיות? טיפים לטיפול בסכיזופרניה טיפול בתסמונת קפגרא שיטות טיפול במחלות נפש תסביך מומחה להפרעות התנהגות טיפול בהפרעת התנהגות מחשבות משוגעות גמילה מכדורים פסיכיאטריים אחדות שקרית והפרעות נפשיות הפרעות תפקוד אוטיזם טיפול עוד נושאים ...
האתר Disorder.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מחלת נפש, הפרעות אישיות, מחלות נפש בנושאי איך לטפל במחלות נפש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Disorder.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.9849 שניות - עכשיו 23_10_2026 השעה 01:20:36 - wesi29