אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהפרעות נפשיות ✔דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
הפרעות נפשיות, הפרעות אישיות, מחלות נפש, מחלות נפשיות, סכיזופרניה, פיצול אישיות, הפרעת אישיות, הפרעה נפשית, מחלת נפש, טיפול בהפרעות נפשיות, הדרכה אישית, הפרעות התנהגות, הפרעות אישיות, מחלות נפש, יועץ אישי, הפרעה נפשית, הפרעות נפשיות, סכיזופרניה, הפרעת התנהגות, מאמן עסקי, הפרעת אישיות, אימון אישי, מדריך אישי, טיפול אישי, מאמן אישי, אימון עסקי, מטפל אישי, ייעוץ אישי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
מהי דיסוציאציה רגשית ואיך היא נוצרת?

דיסוציאציה היא מצב שבו אדם חווה ניתוק רגשי מעצמו, ובמקרים רבים הוא מתאר את התחושה כאילו הוא מסתכל על עצמו מבחוץ או לא מזהה את עצמו במראה. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמה פשוטה: אם נותנים לאדם תרופת הרדמה, הוא יכול לראות את היד שלו, אך לא להרגיש אותה. כך בדיוק אדם הסובל מדיסוציאציה חווה את גופו כולו. הוא מסתכל על עצמו, אבל לא מרגיש שזה הוא. מצב זה נקרא "הפרעת דה פרסונליזציה" או "הפרעת זהות דיסוציאטיבית".

לתופעה זו מתווספות לעיתים תופעות נוספות, כגון תחושה שדמות אחרת או דמויות אחרות "נכנסו" אל האדם. למשל, בחורה עשויה להרגיש שנכנסה לתוכה אישה מבוגרת שנפטרה, והיא חווה את מצבי הרוח של אותה דמות - אם הדמות עצובה, גם היא עצובה, אם הדמות עייפה, גם היא עייפה, וכך הלאה. היא חווה את הרגשות והתחושות של אותה דמות כחלק מעצמה, ובכך נוצרת תחושת "דיבוק".

דוגמה נוספת שאליעד כהן מביא היא אדם שמאמין שהוא חוזר לגלגולים קודמים, ובתוך כך הוא מתחיל להזדהות עם דמויות שונות מעברו. ככל שההזדהות הזו עמוקה יותר, הוא מתקשה לזהות מי הוא באמת, וכך נוצרת תחושה חריפה של דיסוציאציה וניתוק רגשי מהזהות האמיתית שלו.

איך אפשר לפתור את הבעיה של ניתוק רגשי?

אליעד כהן מעלה שאלה מרכזית: איך יוצאים ממצב של דיסוציאציה או ניתוק רגשי ממושך? הוא מבהיר שאדם השרוי במצב כזה בדרך כלל שואל את עצמו "למה זה קרה לי?", אך לדבריו זו מלכודת, כי לא תמיד יש תשובה ברורה למה המצב נוצר. במקום זאת, יש להתמקד ב"איך יוצאים מזה?" ולא בשאלה "למה נכנסתי לזה?". אליעד מדגים זאת כך: אם אדם נפל לבור, האם חשוב יותר שישאל את עצמו "איך נפלתי לפה?" או "איך אני יוצא מפה?". ברור שהאפשרות השנייה מועילה יותר.

מדוע טיפול של "הוצאת דיבוק" לא יעיל?

לעיתים אנשים מנסים להתמודד עם תחושת דיבוק באמצעות טיפול דתי או רוחני של "הוצאת דיבוק", אך אליעד מבהיר שבמצבים כאלה הטיפול לא אפקטיבי כי הבעיה עמוקה יותר. כשהאדם כבר מזדהה לגמרי עם הדמות שנכנסה בו, "הוצאת" הדמות לא פותרת את הבעיה, כי לאחר שמוציאים דמות אחת, מיד יופיעו דמויות חדשות. זה קורה משום שהבעיה הבסיסית היא חוסר הזדהות עצמית, ולא הדמות הזרה עצמה.

מה הקשר בין רצונות לזהות האישית?

הנקודה המרכזית שמסביר אליעד כהן היא שחוויית הזהות וה"אני" נובעת בעיקר מהרצונות של האדם. ברגע שלבן אדם אין רצונות מוגדרים או שהוא מפסיק להזדהות עם הרצונות שלו, האני שלו מאבד ממשמעותו, וכך התודעה מתחילה לחפש הזדהות אחרת בדמות דמויות זרות או דמיוניות. אדם ללא רצונות הופך למעשה ל"אף אחד", מה שגורם לתודעה שלו "לשאוב" דמויות אחרות כדי להרגיש קיום.

אליעד מדגיש שיש להבדיל בין הזדהות עם הגוף לבין הזדהות רגשית עמוקה יותר. הוא מסביר שלמרות שאדם יכול לומר שהוא לא מרגיש את גופו, הוא עדיין יזיז את היד כאשר יקרבו לה להבה, ולכן זו עדיין הזדהות חלקית.

כיצד ניתן לטפל בהפרעה דיסוציאטיבית?

אליעד כהן מסביר שהפתרון המעשי להפרעה דיסוציאטיבית ולתחושות ניתוק רגשי הוא שאדם יציב לעצמו מטרות חדשות, ברורות ומשמעותיות, ויתחיל להתמקד בהגשמתן. כאשר לאדם יש מטרות שהוא מזדהה איתן ורוצה להשיגן, אין לו מקום בראש להזדהות עם דמויות דמיוניות או דמיונות אחרים, כי התודעה שלו עסוקה ברצונות הממשיים שלו.

הוא נותן דוגמה לאדם שמדווח שיש לו דמות...
עכשיו יש תופעה שנקראת דיסוציאציה מישהו מכיר הפרעת זהות עצמית אוקי עכשיו מה זה אומר זה אומר בן אדם שמסתכל במראה ולא מזהה את עצמו מרגיש שהוא לא מחובר לעצמו בא נגיד עכשיו נותנים לך תרופת הרדמה נגיד אתה רואה את היד שלך אבל אתה לא מרגיש אותה אז קח את התחושה הזאת תלביש אותה על כל הגוף והבן אדם מבחינתו אומר אני לא מרגיש שאני זה אני זה כי אני לא מרגיש את עצמי זה התיאור של התופעה, עכשיו זאת הצרה מספר אחת עכשיו תוסיפו לזה עוד צרה נוספת שאותה בחורה לצורך העניין אומרת לא רק שאני לא מרגישה את עצמי אני גם מרגישה שנכנסה בי איזה מישהי אחרת מבוגרת נכנסה בי מישהי שמתה נכנסה בי ואז גם עכשיו ההתנהגויות שלה משפיעות עלי אם היא עצובה אני עצובה אם היא עייפה אני עייפה אם אני עייפה זה משפיע עליה היא משפיעה עלי אני משפיעה עליה.

אוקי תוסיף לכל זה עוד סיפור נוסף של אני לא יודעת מי אני ואני מתחילה לחוות כל מיני שאני הופכת להיות דמויות שהייתי בגלגולים אחרים ואני חוזרת לגלגולים אחרים ואני כל הזמן יש לי דמויות בראש ואז זה סיפורים ועניינים, איך יוצאים מזה מה עושים הבן אדם שקוע בזה עשרים שנה איך יוצאים מזה?

ש: שואלים אותו כל מיני, אוקי אני מניח שהבנו את הבעיה נניח בסדר.

אליעד: נניח שאם הבנו את הבעיה כבר יש את הפתרון הבנת את הסיפור פחות או יותר זה הסיפור אם אתה רוצה שיספרו לך עכשיו את הסימפטומים תדמיין איזה סימפטומים שאתה רוצה מכאן ואילך זה יהיה סימפטומים הבן אדם לא מזהה את עצמו הוא מרגיש שהוא זה לא הוא הוא לא יודע מה הוא הוא לא יודע מי הוא בכלל הוא אומר אני לא יודע מי אני אני צובט את עצמי לדעת שאני קיים אני לא מאמין בכלל שאני מדבר איתך שאתה בן אדם אתה אמיתי או אתה לא אמיתי לא יודע כלום לא יודע מי אני מה אני ותוסיף לזה עוד שנכנסו בתוכו דמויות אחרות כבר לא רק שהוא לא הוא עכשיו גם הוא דמויות אחרות. מה עושים כדי להחזיר את הבן אדם לכדור הארץ מה עושים אם רוצים?

ש: אתה שואל?

אליעד: כן אני שואל אותך מה אתה מציע לעשות?

ש: אני חושב שהדרך הכי נכונה במקרה כזה כמו שאתה מתאר אותו.

אליעד: כן.

ש: זה להישאר עם תחושת ההרגשה שיש לה דיבוק כביכול.

אליעד: אוקי.

ש: ולהביא כביכול איזה משהו שהיא מאמינה כמו רב או לא משנה מאיזה דת היא ולעשות לה תהליך של הוצאת דיבוק.

אליעד: אז עשינו לה את זה וזה לא עבד הלאה.

ש: לא עבד.

אליעד: אתה באמת חושב שזה יעבוד?

ש: זה עניין של להאמין כאילו.

אליעד: לא שנייה אז בא נחשוב בהיגיון אם בן אדם בריא בנפשו הכל תקין יום אחד הוא קם בבוקר אומר נכנס בי שד איך הוא נכנס לא יודע איך הוא בא אני לא יודע ואין בעיה אברקדברא הוא יצא הלאה נכון מאוד כמו שאתה אהבל חשבת שהוא נכנס אתה אהבל חשבת שהוא יצא אבל זה בן אדם נורמלי שהכל נורמלי ורק הוא מאמין שנכנס השד אז נגיד לו תיטול ידיים והרוחות הרעות ילכו בסדר אבל אם בן אדם יצר כבר הזדהות עם הדמות זה כבר הוא יש לו מערכת יחסים וזה כבר אין לו את הזהות של עצמו הוא לא יודע מי הוא בכלל זה יותר מורכב מבוא נוציא ממך את השד אין בעיה הוצאת לי את השד נכון אבל הוא לא רוצה לצאת הבחורה לא היא נשארת אתה מבין.

ש: היא זוכרת מתי?

אליעד: רגע שנייה אני איתו אתה מבין הבחורה היא אומרת כן אבל הדמות הזאת נשארת בתוכי ועכשיו אם תוציא את זה היא תגיד לך יש שלוש דמויות אחרות שבאו מה עזרנו אתה מבין אותי כאילו זה לא בן אדם שהוא סתם מאמין אז תגיד לו בוא נוציא את זה יש פה משהו רגשי, רגע שנייה קודם כל אתה הבנת?

ש: הבנתי.

אליעד: מה אתה אומר מה הפתרון שאתה מציע?

ש: אז קודם כל אז הפתרון שהיה לי אתה אומר שהוא לא יעיל במקרה הזה.

אליעד: רגע אבל למה לא יעיל אתה מבין למה לא יעיל?

ש: כי היא טוענת שזה חוזר או שזה כאילו זה יותר קשה.

אליעד: כן כאילו בא תניח שמלא אנשים אמרו לה את מדמיינת אין שום שד והיא אמרה הוא נשאר אני מרגישה את האישה הזאת עכשיו היא מרימה את היד היא מרימה לי את היד שלי.

ש: פה צריך טיפול יותר.

אליעד: נכון אז מה הפתרון?

ש: אני לא יודע אני לא חושב שיש פתרון אחד כזה.

אליעד: לכל דבר יש פתרון אחד סתם, מה עושים איך מתקדמים איך פותרים מה ידוע לכם איך מנתחים את זה?

ש: קודם כל דבר ראשון להזדהות איתה.

אליעד: אתה צודק הזדהינו איתה מה הלאה?

ש: ולהרגיע אותה.

אליעד: אתה צודק, מה להרגיע אותה?

ש: מה האמת עכשיו מה האמת?

אליעד: מה האמת באמת?

ש: אוקי מה האמת שאני חושב.

אליעד: מעניין מה האמת?

ש: תקשיב.

אליעד: כן.

ש: שכל בן אדם באיזשהו מקום.

אליעד: כן.

ש: מחקה או מזדהה עם משהו אחר בצורה זו או אחרת בצורה מועטה.

אליעד: איך אתה מסביר את התופעה ממה לדעתך זה נובע ממה שאתה יודע על נפש האדם בתור מומחה לנפש האדם שלומד כבר הרבה שנים מה ידוע לך בנושא נתקלת בתופעה הזאת בספרים.

ש: היא זוכרת מתי זה התחיל?

אליעד: כן זה התחיל בגיל הבר מצווה התחיל לפני שלושים שנה.

ש: לא כאילו מה גרם לזה ממתי זה?

אליעד: לא זה מילדות ככה זה לא משהו ספציפי.

ש: אני נתקל בתופעה הזאתי אני אישית מנסה לחקות אנשים אחרים לחקות להזדהות איתם.

אליעד: אבל זה משהו הרבה יותר מורכב זה בן אדם אומר אני לא מזהה את עצמי אני לא יודע אני צובט את עצמי לדעת שאני פה פלוס אני מרגיש שיש בתוכי דמויות כאלה ואחרות שמשפיעות עלי מפעילות אותי.

ש: זה אומר שיש לה איזשהו חוסר רצון להיות היא עצמה והיא מחפשת להיות מישהו אחר.

אליעד: יפה אפשרות אחת נכון היא לא רוצה להיות עצמה ואז היא הפכה להיות מישהו אחר מה עוד יכול להיות ואז אנחנו נצטרך למצוא למה היא לא רוצה להיות היא עצמה זאת אפשרות אחת, מה עוד יכול להיות מה שאמרת זה נכון אבל מה עוד יכול להיות מה אנחנו יודעים?

ש: אולי שכפו עליה או משהו כזה שזה דבר חיצוני גדול שאילץ אותה לצאת מעצמה היא משהו חיצוני כזה גדול.

אליעד: מה זה אומר אילץ אותה לצאת מעצמה?

ש: נניח שהיא אמרה לה את לא טובה את לא בסדר ואז היא יצאה מזה ותפסה דמות אחרת.

אליעד: נכון מה עוד אז מה ידוע לנו.

ש: היא כל כך הזדהתה עם מישהו אחר העריצה מישהו אחר שהפכה להיות כמוהו.

אליעד: אז קודם כל יש פה כמה היבטים בסיפור.

ש: מחויב שזה יוצר לה יותר טוב מרע היא רואה היא רוצה להזדהות עם משהו.

אליעד: זה חצי נכון זה נכון אבל חצי למה כי בן אדם חושב משהו משתי סיבות כי זה עושה לו טוב וכי הוא חושב שזה נכון כשאתה אומר שזה עושה לה יותר טוב מרע זה אומר שהיא חושבת את זה כי זה עושה לה טוב אבל היא גם חושבת על זה כי היא חושבת שזה נכון. בסדר עכשיו מה הטוב שזה עושה לה אבל יש פה כל מיני היבטים, תראו היבט ראשון כשבן אדם אומר אני לא מזהה את עצמי אוקי אז קודם כל הוא כמובן מגזים אין בן אדם שלא מזהה את עצמו אם עצם זה שהוא אמר את המילה אני אז הוא זיהה את עצמו בסדר מי זה אני לא מזהה את עצמי הוא אומר אני לא מזהה את עצמי אתה אומר לו אוקי בכלל כלום הוא אומר אני לא מזהה את הגוף שלי בכלל הוא אומר בכלל אתה אומר לו עכשיו אם אני ואתה נגיד הולכים ברחוב עכשיו יקחו מישהו יתנו לו מכה עם פטיש אתה תרגיש שזה יכאב לך הוא אומר לא אוקי ואם אני אתן לך מכה עם פטיש ברגל יכאב לך כן.

אז קודם כל אתה מזהה אין לא מזהה אם עכשיו אנחנו נקרב לך גפרור ליד אתה תרגיש או לא תרגיש אתה תרגיש נכון עכשיו איך אתה מרגיש אם אתה לא מזדהה עם הגוף שלך איך הרגשת את זה אז קודם כל תכיר בכך שעם הגוף שלך אתה מזדהה אתה אולי לא מזדהה עם התחושות שלך עם הרצונות שלך אבל הגוף שלך אתה מזדהה איתו קודם כל שבן אדם יכיר בכך, אוקי לא מחויב שיכיר בכך אבל רצוי שיכיר בכך כאילו זה לא קריטי להמשך אבל זה כבר יכניס את זה לפרופורציה כי בן אדם מתחיל אני לא יודע מי אני אני לא מזדהה עם עצמי אני רואה במראה לא מזהה את עצמי לא יודע מה אבל זה לא נכון נגיד לו מה האמת שאם עכשיו ניקח גפרור ונקרב לך ליד אתה תזיז את היד נכון אתה תרגיש את זה ואם נשים את זה במקום אחר אתה לא תרגיש אז קודם כל אתה יודע שאתה זה אתה.

אוקי יפה עכשיו בא נתקדם בעלילה בא נתקדם בעלילה מה המהות מה שאנחנו למדנו או לומדים פה שאם בן אדם לא יהיו לו רצונות מה יקרה חווית האני שלו תיעלם נכון בן אדם שאין לו רצונות אם כל מה שתרצה יקרה או כל מה שיקרה אתה תרצה אתה לא תרגיש שאתה קיים תהפוך להיות כלום התחושה של הקיום שלך תיעלם, אוקי עכשיו מה שגורם לבן אדם להרגיש שהוא זה הוא מה שגורם לך להרגיש שאני זה אני זה שיש איזו דמות שאתה מזדהה איתה אתה מזדהה עם הרצונות שלה ואז הרצונות שלך הם מתחזקים לך את החוויה של האני זאת אומרת אם בן אדם אני מוחק לו את הרצונות אין לו תחושת אני. אוקי עכשיו שימו לב כפי שאני הצגתי את הבעיה בהתחלה הבחורה לצורך העניין יש לה שתי תופעות אחד היא לא מזהה את עצמה היא אומרת אני לא יודעת מי אני לא פה לא שם שתיים נכנסו לתוכה דמויות אוקי אבל הבעיה השנייה היא תוצאה של הבעיה הראשונה זאת אומרת הדמויות שנכנסו לתוכה זה בגלל שהיא לא מזהה מי היא.

זאת אומרת אתה לא מזהה מי אתה ואז אתה מנסה להיות מישהו אז אין לך את מי להיות אז אתה ממציא איזו דמות ואז אתה מתחיל להזדהות עם הדמות אם אתה לצורך העניין לא יהיו לך שום רצונות אתה גם תוכל להפוך להיות הרבה דמויות אחרות, אוקי זאת אומרת אני כביכול הצגתי את זה שיש פה בעיה יותר גדולה לא רק שהיא לא מזדהה עם עצמה והיא לא יודעת מי היא והיא לא זה ולא זה אפילו עכשיו נכנסו לתוכה עוד דיבוקים ושדים וכל מיני סיפורים אבל האמת היא שהשני זה תוצאה של הראשון כי בגלל שהתודעה שלה אין לה רצונות משל עצמה בגלל שהבן אדם אין לו רצונות משל עצמו אז התודעה כדי להתקיים צריכה להציב איזה רצון איזה משהו ואז התודעה מתחילה להמציא לעצמה כל מיני דמויות ואז היא מדמיינת נגיד שהיא זקנה אז היא פתאום, עכשיו למה היא מזדהה דווקא עם הדמות הזאת או דמות אחרת זאת גם שאלה אבל במהות המהות היא שהבן אדם אין לו רצונות משל עצמו זאת המהות של העניין.

אוקי מה זה אומר בעצם זה אומר שהדרך לצאת מהלופ הזה היא על ידי שהבן אדם מציב לעצמו רצונות ורודף אחריהם אם אותה בחור תציב או מציבה לעצמה רצונות כלשהם ותקום בבוקר ויהיה לה רצונות משל עצמה אז אוטומטית לא יהיה מקום בראש להזדהות עם הדמויות האחרות כי הדמויות האחרות לא יהיו רלוונטיות, עכשיו יותר מזה נגיד שמישהי אומרת תקשיב יש דמות נכנסה לתוכי ושאני מרגישה שהיא מרימה לי את היד לא יודע מה היא עייפה אני עייפה כל מיני כאלה אבל אם בן אדם תהיה לו מטרה והפוקוס שלו יהיה איך אני משיג את המטרה לא יפריע לו שיש בתוכו דמויות אחרות כי הן לא באמת מפריעות לך פרקטית, הבנתם את זה זאת אומרת שימו לב אם בן אדם נגיד אומר נכנס בי שד מה אכפת לך שנכנס בתוכך שד מה אכפת לך עכשיו אם זה מפריע לך פרקטית אז זה מפריע אם זה לא מפריע זה לא יפריע איך נדע אם זה מפריע או לא נציב מטרה לך תשיג את המטרה ובוא נראה אם אתה יכול להשיג את המטרה או לא אם לא בגלל השד אז זה רלוונטי אם אתה יכול להשיג את המטרה אז מה אכפת לך שנכנס השד.

אז הצוואר בקבוק אצל אותה אחת שאין לה שום מטרה בכלל עכשיו אם היא תציב מטרה והיא תגיד שלום אני יש לי מטרה כזאת וכזאת והיא תתחיל לרדוף אחרי המטרה שלה אז לא רלוונטי כל סיפורי השדים והדמיונות יעלמו מעצמם, אוקי עכשיו אז דבר ראשון מה אמרנו קודם כל חוסר ההזדהות עם האני היא זאת שיוצרת את התחושות של ההזדהות עם דמויות אחרות הסיבה שאין הזדהות עם האני זה בגלל שאין כרגע הזדהות עם הרצונות עכשיו למה אין הזדהות עם רצונות אם עכשיו אנחנו נחקור ולמה איך התחיל הכל כשנעלמו ההזדהויות עם הרצונות עכשיו יש כל מיני סיפורים אפשריים סיפור אחד אפשרי שכשהיא הייתה ילדה לדוגמא היא רצתה דברים ואז דיכאו אותה הרצונות שלך לא חשובים הרצונות שלך לא טובים לא יודע מה ואז היא אמרה טוב אני לא רוצה כלום ולאט לאט היא הפסיקה לרצות ואז היא פתאום התחילה לדמיין אז מי אני ואז היא התחילה לדמיין כל מיני דמיונות אחרים.

אוקי ואפשרות נוספת לדוגמא נגיד שלא היה לה טוב לה עם הרצונות שלה שהיו לה רצונות שהיא לא רצתה לא יודע מלא סיפורים ועניינים שהם בסופו של דבר הובילו אותה למצב של אני לא רוצה אין לי שום רצונות, עכשיו אם בן אדם יהיה הרבה זמן בתחושה של אין לי שום רצונות אז כדי להגדיר את עצמו התודעה תצטרך לדמיין איזו דמות אז מי אני אז בוא נדמיין שאני איזה מישהו אחר אבל המילוי של הרצונות הוא בעצם מפריד אותך הוא בעצם יוצר לך את ההגדרה של האני, עכשיו מה הרצונות הבסיסיים שיש לכל בן אדם אם בן אדם אומר אני לא יודע מה הרצונות שלי.

ש: פיזיולוגיה.

אליעד: אז מה אמרנו נכון אז מתחילים עם הפיזיולוגים ברגע שאנחנו אומרים לו אוקי אתה מזדהה עם הגוף אז זה כבר יש לו רצונות יש לך רצונות יש לך רצונות שלא יכאב לך יש לך רצונות שלא פה שלא שם זה רצונות שיש אותם לכל אחד תוך כדי שאנחנו מדברים עם הבן אדם ואנחנו מנסים לעזור לו גם צריך לנסות לגרום לו להגיד אני רוצה מה היית רוצה היית רוצה לחיות חיים רגילים כן מה זה אומר עבורך חיים רגילים ואז הוא אומר חיים רגילים זה אומר שאני עובד זה וזה זה הרצונות שלו אז הנה אתה רואה יש לך רצון כזה וכזה אז כבר ליצור לו רצונות, אוקי עכשיו דבר נוסף בן אדם הרבה פעמים כשקורה לו כזה מצב הרבה פעמים בהפרעות נפשיות הבן אדם מנסה להבין למה זה קרה למה אני לא מרגיש את עצמי למה השד הזה נכנס לתוכי למה זה ולמה זה מנסה להבין וזאת מלכודת למה זאת כי לא תמיד הוא מבין למה זה קרה ובנוסף לזה גם כן לא תמיד יש תשובה לשאלה למה זה קרה כי בסוף זה יהיה חצי אקראי ולכן כשמישהו יש לו איזו בעיה בחיים הרבה פעמים הוא שואל את עצמו למה אני כועס למה אני עצבני למה אני בדיכאון למה אני לא חושב נכון השאלה למה אני לא היא לא מובילה אותנו לאיזה פתרון בן אדם צריך לשאול את עצמו מה אני רוצה יותר.

עכשיו עוד פעם אם בן אדם מחפש את האמת אז תבין למה אתה כועס נגיד אתה בדיכאון בא תנסה להבין למה אתה בדיכאון ואם תבין את זה עד הסוף אתה תגיע לשום מקום ואז יצאת מהבעיה אוקי אבל בפרקטיקה ביומיום אנשים רגילים שיש להם בעיה בלמה אני לא זה ולמה אני לא זה אל תתעמק בלמה אני לא תתעמק במה אני צריך לעשות כדי להיות כן נגיד נפלת לבור יש לך עכשיו שתי דרכים לגשת לזה אפשרות אחת בא נבין איך נפלתי לבור ואפשרות שנייה בא נבין איך אני יוצא מפה עכשיו במה אתה מעדיף להתמקד בלהבין איך נפלת לפה או איך לצאת מפה, עכשיו רוב האנשים מתמקדים איך נפתלי איך נפלתי איך הגעתי למה זה קרה לי למה זה ולמה זה ואז הם לא מגיעים לשום מקום. עכשיו בתהליכים כאלה הרבה פעמים בן אדם שמדברים איתו הוא מתחיל להתחפר אז למה אני מדמיין את הדמות הזאת אז למה נכנסו בי הגלגולים האלה אז למה אני רואה ככה וככה אז למה אני שומע קולות אומרים לו אדוני מה חשוב לך יותר חשוב לך יותר להבין למה אתה שומע קולות או אתה רוצה להפסיק לשמוע קולות מה אתה מעדיף אם אני נותן לך אפשרות אחת להבין למה ואפשרות אחת להפסיק לשמוע מה אתה מעדיף.

עכשיו אם בן אדם היה חכם מה היה אומר אני רוצה להבין למה אני רוצה להבין...
הפרעה דיכוטומית, עיוותי חשיבה דיכוטומית, התמודדות עם חשיבה דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות
הפרעה דיכוטומית, עיוותי חשיבה דיכוטומית, התמודדות עם חשיבה דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות
... תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות מהי חשיבה דיכוטומית וכיצד היא משפיעה על התנהגות האדם? ההפרעה הדיכוטומית, או חשיבה בשחור - לבן, מתבטאת בדרך חשיבה קיצונית, ... עיוותי חשיבה דיכוטומית טיפול בהפרעות נפשיות חשיבה קיצונית סכיזופרניה הפרעות אישיות גבוליות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול באישיות לא יציבה, איך נוצרת הפרעת אישיות לא יציבה? הפרעת אישיות גבולית, בן אדם שכל הזמן משנה את דעתו, דעות קיצוניות, חשיבה קיצונית, חשיבה מבולבלת, חשיבה לא הגיונית, חשיבה מתהפכת, טיפול במחלות נפש, פסיכיאטריה, חוסר איזון נפשי, דעות מנוגדות וסכיזופרניה, חשיבה מוחלטת וסכיזופרניה, חוסר איזון בדעות מנוגדות, חשיבה של שחור ולבן, לחשוב בשחור ...
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים איך להפוך ילד קטן או אדם עם הפרעות נפשיות לבוגר ואחראי? אחת ההמלצות המרכזיות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו עוסקת בשאלה כיצד ניתן לקחת ילד קטן, או אפילו אדם מבוגר עם הפרעות נפשיות, ולגרום להם להתנהג בצורה בוגרת, שקולה ואחראית יותר. לדבריו, ילד קטן דומה למעשה לאדם מבוגר הסובל מבעיות נפשיות, משום שההתנהגות הילדותית, אם הייתה מוצגת על ידי אדם בוגר, הייתה נתפסת כשיגעון או כחוסר שפיות. ההבדל העיקרי הוא שילדים הם בעלי גוף קטן, ... מקבלת את התנהגותם הילדותית כסבירה או טבעית, בעוד שאותה התנהגות אצל מבוגר נתפסת כבעייתית. אליעד מסביר שלמעשה ההתנהגות הילדותית או ההתנהגות של אדם עם הפרעה נפשית הן תוצר ישיר של ההתייחסות של הסביבה אליו. ככל שהסביבה מתייחסת לאדם כאל משוגע או כאל ילד קטן חסר יכולת, היא בעצם מחזקת אצלו את הדימוי הזה ... אדם שמשדרים לו שהוא חלש, מוגבל או חסר יכולות, יאבד את המוטיבציה להתפתח וימשיך להתנהג באותו האופן. מה הטעות העיקרית בגישה החינוכית לילדים ולאנשים עם בעיות נפשיות? הטעות המרכזית שאליעד מזהיר מפניה היא היחס המקובל שבו מתייחסים לילדים קטנים בשפה ובגישה ילדותית. לדוגמה, כשמבוגרים משתמשים בביטויים כמו ... של הגישה הזו היא שהילד ממשיך להתנהג באופן שאינו בוגר, כי הוא למעשה מקבל אישור חברתי להישאר באותה נקודה שבה הוא נמצא. כך בדיוק גם ביחס לאדם הסובל מבעיות נפשיות. אם מתייחסים אליו כאל משוגע ומאשרים לו בהתייחסות הזו את מצבו הנוכחי, האדם נשאר לכוד במצבו ואינו מצליח להיחלץ ממנו. היחס המשפיל או המזלזל מחזק את ההפרעה ואת תחושת חוסר הערך העצמי, ומונע מהאדם להתפתח ולהשתפר. מהי הגישה הנכונה שתעזור לילד או לאדם עם בעיות נפשיות להתקדם? הגישה המומלצת ביותר לפי אליעד היא להתייחס לאדם, בין אם הוא ילד קטן או מבוגר עם בעיות נפשיות, באופן שבו היינו מתייחסים לאדם נורמטיבי, בוגר וחכם. הגישה הזו כוללת מספר עקרונות בסיסיים: שימוש בשפה בוגרת ומכבדת, ללא שפה ילדותית או ... חושב שיש מפלצת, אני אישית לא רואה אותה, אני מבין שאתה מרגיש ככה. לנהל שיחות בגובה העיניים, שבהן המבוגר מנסה להבין את נקודת המבט של הילד או האדם בעל הפרעה נפשית, גם אם הוא לא מסכים איתה. לא להדביק תוויות של משוגע או ילד קטן, כי התוויות האלה גורמות לילד או לאדם להמשיך ולהישאר במצבם ולא להתפתח. המסר של אליעד הוא שההתייחסות חייבת להיות מבוססת על היגיון וכבוד הדדי, והיא צריכה להיות עקבית. אם תתייחסו לאדם בעל הפרעה נפשית או לילד קטן כאדם בוגר, רציני ובעל יכולת, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא יתחיל להתנהג בהתאם לאופן שבו אתם תופסים אותו. מה לעשות כשלא מבינים את ההיגיון של הילד או האדם עם הפרעה נפשית? אליעד מודה שיש מצבים שבהם אנחנו לא מבינים את ההיגיון של האדם השני. ייתכן שהוא טוען משהו שנראה לנו לא הגיוני לחלוטין, כמו מפלצת בחדר או ... חייבת להיות עקבית ומתמשכת, כדי שהאדם יפנים את המסר שהוא בוגר, מסוגל ואחראי, וכך יתחיל להתנהג בהתאם. לסיכום, ההתייחסות הרצינית והמכבדת לילד או לאדם עם הפרעות נפשיות, בשפה בוגרת ועם הרבה סבלנות והבנה, יכולה להוביל אותם לפיתוח התנהגות בוגרת, שקולה ובריאה יותר. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות בוגר טעויות בחינוך ילדים איך לגרום לילד קטן להתנהג בצורה בוגרת? המרצה ... היא לדבר עם הילד בהיגיון, ולהתייחס אליו בצורה שמכבדת אותו כבוגר, תוך שמירה על היגיון של המבוגר. אליעד מסביר גם כיצד יש לתקשר עם ילדים או אנשים עם הפרעות נפשיות - אם ילד או אדם משוגע טוען שמשהו בלתי הגיוני קורה, יש לנסות להבין את עולמו ולדבר איתו בהיגיון. אם ילד טוען שיש מפלצת בחדר, על המורה או ... אבל אני מבין שאתה מרגיש כך. מדובר בהצגת הגישה של תקשורת מבוססת על כבוד הדדי, שמבוססת על היגיון ולא על גישה של אתה לא בסדר. מהו המפתח בחינוך ילדים ובטיפול בהפרעות נפשיות? ההמלצה היא להיות עקביים בהתייחסות לבן אדם עם בעיות נפשיות כמו לנורמלי, ולהימנע מלכנות אותו כמשוגע. אם מתייחסים אליו כאל משוגע, זה מגביר את הסיכוי שהוא יישאר במצבו הנוכחי. כשהורים או מורים מתייחסים לילד קטן כאל אדם בוגר, הם מעודדים אותו להתנהג בצורה בוגרת. התייחסות כזו נותנת סיכוי הרבה יותר גבוה להתפתחות בריאה. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות בוגר טעויות בחינוך ילדים ...
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
... לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות למה מסוכן להיות מטפל או יועץ נפשי? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן דן בהן היא הסכנה שבלהיות מטפל או יועץ נפשי, בין אם מדובר בפסיכולוג, פסיכיאטר, מאמן אישי, או בכל סוג אחר של מטפל שמעניק עצות לאנשים שסובלים מבעיות נפשיות, חרדות, דיכאונות ותחושות שליליות. אליעד מסביר תחילה שישנם סוגים שונים של ייעוץ: מצד אחד ייעוץ קליל, כמו ייעוץ זוגי לגבי בחירת אולם חתונות, שבו הזוג מגיע ...
נוסחא לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
נוסחא לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
... הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, ... מחשבה אובססיבית מהי הנוסחה למציאת סיבות לרגשות לא הגיוניים? כאשר אדם חווה בעיה נפשית שנראית לו לא הגיונית, כמו פחד לא הגיוני, חרדה, דיכאון לא מוסבר, או ... אחרים, כמו זה לא יהיה אסון גדול, המוח כבר לא יאמין לו וייצור חרדה מוגזמת. לכן, בטיפול בהפרעות נפשיות, אליעד מציע להיות מודעים לשקרים העצמיים ולהימנע מהם ככל ...
למה מישהו מרגיש נשלט? טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצרת סכיזופרניה? מחלת הרדיפה, למה אני מרגיש ששולטים בי? מישהו שולט בי, למה אני מרגיש ששולטים בגוף שלי? למה אני מרגיש ששולטים במחשבות שלי? מישהו השתלט עלי, איך נוצרת הפרעה נפשית?
... מישהו מרגיש נשלט? טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצרת סכיזופרניה? מחלת הרדיפה, למה אני מרגיש ששולטים בי? מישהו שולט בי, למה אני מרגיש ששולטים בגוף שלי? למה אני מרגיש ששולטים במחשבות שלי? מישהו השתלט עלי, איך נוצרת הפרעה נפשית? למה בן אדם מרגיש שמישהו אחר שולט בו? הרבה אנשים חווים תחושה מוזרה שמישהו או משהו ... וגורם לי לרצות את זה. זוהי דרך נוספת של האדם להקל על עצמו את התחושה הלא נעימה של חוסר שליטה עצמית. מה הקשר בין מחשבות לא מובנות להפרעות נפשיות וסכיזופרניה? אליעד כהן מסביר כי אותו מנגנון של השלכת אחריות כלפי חוץ יכול להוביל למצבים קשים יותר של הפרעות נפשיות, כגון סכיזופרניה או מחלת הרדיפה. אנשים הסובלים מהפרעות אלה עשויים לחשוב שהשכן או ... שלהם. זוהי תוצאה של ניסיון של האדם להסביר לעצמו תחושות בלתי מובנות או בלתי רצויות, שאינן מתקבלות על דעתו בדרך אחרת. איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית מתוך תחושת חוסר שליטה? אליעד כהן מציין שאותו עיקרון של תחושת חוסר שליטה עצמית יכול גם להיות בסיס להפרעת אישיות גבולית. כאשר האדם חש לעיתים קרובות שהוא לא שולט בעצמו, ברגשותיו, במחשבותיו או ... תחושת השליטה ולהפחית את ההשלכות השליליות של התופעה. למה אני מרגיש שמישהו שולט בי? איך נוצרת סכיזופרניה? מהי מחלת הרדיפה? מה גורם להפרעות נפשיות? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? למה מישהו מרגיש חוסר שליטה עצמית? למה מישהו מרגיש חוסר שליטה על עצמו? למה אני מרגיש שאני לא שולט בעצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? מישהו שולט במחשבות שלי, מישהו שולט בנפש שלי, מישהו שולט ברצון שלי, מישהו ...
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים? איך מטפלים בהפרעות נפשיות דרך חיבור לנקודת האמת של ההפרעה? אליעד כהן מסביר שהטיפול האידיאלי בהפרעות נפשיות, בפרט כאלה שמתאפיינות בפחדים לא הגיוניים, סכיזופרניה פרנואידית, הזיות שווא וחרדות לא רציונליות, מבוסס על זיהוי והכרה בנקודת האמת שקיימת בתוך המחשבות הללו, גם אם הן ... שכל מחשבה, הזויה ככל שתהיה, מכילה בתוכה גרעין של אמת, וכי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחלות נפש, היא קודם כל לא לשלול את הפחד או המחשבה, אלא להבין את ההיגיון שעומד מאחוריהם. לדוגמה, כאשר אדם מפחד לצאת מחדר השינה אל הסלון בטענה שהוא חושש מפילים שנמצאים שם, התגובה ... הדברים. מדוע אדם פוחד מדברים שאינם הגיוניים בעליל? אליעד מסביר כי במוחו של אדם בעל הפרעה נפשית קיימת אי - התפתחות קוגניטיבית בתחומים מסוימים, כלומר, קיים קושי בהסקת מסקנות. למשל, אותו אדם שמפחד מפילים בסלון, לא מסוגל להסיק מתוך זיכרון וניסיון קודם שאין באמת ... אלה, הפחד ייחלש כי הוא יבין שהסיכוי לאירוע כזה אפסי. מהי חשיבות הסקת המסקנות בטיפול בהפרעות נפשיות? אליעד מדגיש את חשיבות ההסבר והשימוש במשחקי חשיבה ופיתוח מיומנויות קוגניטיביות. לדבריו, הסיבה שחולי נפש נתקעים במחשבות ההזויות שלהם היא כי השכל שלהם נשאר ילדותי או לא מפותח מספיק בתחום ההסקה הלוגית. ולכן, חשוב ללמד אותם לפתח את השכל שלהם על ידי משחקי זיכרון, פאזלים ... אפשרות להסתברות. כל דבר יכול להתרחש באופן תאורטי, אך בפועל ההסתברות נמוכה עד אפסית. בטיפול בהפרעות נפשיות יש ללמד את האדם לחשוב בשני רבדים אלו, ולהסביר לו שהעובדה שדבר מסוים יכול לקרות לא אומרת שהוא באמת יקרה. האדם צריך ללמוד להבחין בין אפשרויות תאורטיות לבין דברים ... כאשר האדם מבין זאת, הוא מתחיל להשתחרר מהפחד. מדוע חשוב להכיר באמת של האדם הסובל מהפרעה נפשית? אליעד מדגיש כי התגובה האוטומטית של הסביבה לאדם בעל הפרעה נפשית היא לפסול את המחשבה או הפחד שלו. אך פסילה זו גורמת לאדם לחוש שלא מבינים אותו, דבר שעלול להחריף את מצבו. במקום זאת, אליעד מציע גישה של הבנת המניע שמאחורי המחשבה ההזויה ... של ההסתברות ומה סביר שבאמת יקרה. בכך ניתן לסייע לאדם להתמודד באופן יעיל עם פחדים והפרעות נפשיות. איך לטפל בסכיזופרניה? מהי נקודת האמת של הפרעות נפשיות? איך להתמודד עם חרדות לא הגיוניות? מה ההבדל בין אפשרות להסתברות? טיפול בפחדים לא רציונליים איך עובד מוח של חולי נפש? איך להשתמש בהיגיון לטיפול נפשי? גישות טיפוליות בהפרעות נפשיות ובמחלות נפש? איך להכיל את הלוקה בנפשו? איך להתמודד עם הזיות שווא? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך להתמודד עם פרנויה? מטיל ספק בחושים, לא מאמין לחושים, תודעה של חולה נפש, בית משוגעים, חוסר התפתחות קוגניטיבית של חולה נפש, הקוגניציה של חולה נפש, התמודדות עם פחדים לא הגיוניים, התמודדות עם חרדות לא הגיוניות, הטלת ספק לא נכונה, שכבות בתת מודע, רמות של תת מודע, פחד מתהום, אולי הרצפה תיפול? אולי יש פילים? פחד ... קוונטית, איך לטפל בהזיות ובפחדים לא הגיוניים? איך משוגעים חושבים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? איך המוח חושב? משחקי חשיבה ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
... בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן כאל סתם חוסר איזון או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות . ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים, שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט ... על החלפת כל המערכת בבית במקום תיקון פשוט של מתג, כי זה יותר קל ונוח להם מאשר להודות שהם לא יודעים לטפל בבעיה הספציפית. באותה מידה, גם ברפואה הפסיכיאטרית, לפעמים יותר קל להחליט על תרופות שמשנות את כל המוח במקום להבין באמת את ... להבין את ההיגיון הפנימי שלו. זו שיטה איטית יותר אבל טובה בהרבה מחוסר טיפול. בדרך זו אפשר להתחיל תהליך שבסופו של דבר יביא להבנה ולשיפור. האם כל בעיה נפשית ניתנת לטיפול? אליעד כהן מצטט את רבי נחמן מברסלב שטען כי אפילו אם אדם ...
גמילה מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא
גמילה מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא
... מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש , הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא איך סמים משפיעים על מחשבות והתנהגות האדם? ההשפעה של סמים על בני אדם ... שכל אלו מיועדים לו באופן אישי. אליעד מסביר שתחושות אלו לא בהכרח משקפות מצב של מחלת נפש קשה או טירוף, אלא שלפעמים הן פשוט צורה מסוימת של ביטוי לתחושה עמוקה של חוסר סיפוק או מצוקה פנימית. ההזיות והמחשבות המוזרות ...
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע ... עצמו. אליעד ממליץ למטפלים להשתמש בהסבר זה כדי לתת לאדם עוגן, שיעזור לו להפסיק להילחם בעצמו. איך מטפל יכול לעזור בלי להשתגע בעצמו? אליעד מזהיר כי פסיכולוג או פסיכיאטר שמנסה לענות למטופל על שאלות שאין להן תשובה מוחלטת, עלול בעצמו להשתגע. לכן, המטפל צריך לדעת מראש שאין פתרון מוחלט ...
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות , טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים? למה לא לבטל מיד דברי אדם שטוען יש לי חורים בראש? ... חריגים? גישות לתחקור מחשבות ודימויים יוצאי דופן כיצד להפוך שיחה על בעיות רגשיות לשיחה מעשית? פחדים, חרדות והלבשתם בדימויים סמליים איך להבין משוגעים? יעוץ לפסיכולוגים ופסיכיאטרים לטיפול בחרדות איך לא לפסול אנשים שמביעים מחשבות מוזרות? למה חשוב לא לבטל מיידית את דברי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בהפרעות נפשיות, איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Disorder.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הפרעות אישיות, פסיכיאטריה, הפרעת אישיות בתחום טיפול בהפרעות נפשיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Disorder.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.8594 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 04:44:45 - wesi29