אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהפרעות נפשיות ✔האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
הפרעות נפשיות, הפרעות אישיות, מחלות נפש, מחלות נפשיות, סכיזופרניה, פיצול אישיות, הפרעת אישיות, הפרעה נפשית, מחלת נפש, טיפול בהפרעות נפשיות, מחלות נפש, הפרעות התנהגות, אימון עסקי, מאמן עסקי, אימון אישי, הפרעה נפשית, הפרעת התנהגות, ייעוץ אישי, מדריך אישי, הפרעת אישיות, סכיזופרניה, הפרעות אישיות, יועץ אישי, מאמן אישי, הפרעות נפשיות, טיפול אישי, מטפל אישי, הדרכה אישית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
מה גורם לאנשים לחשוב שיש להם פיצול אישיות?

אליעד כהן מסביר בהרחבה ובאופן מפורט את התופעה הנקראת "פיצול אישיות" ואת הסיבות האפשריות שבגללן אנשים חושבים שהם סובלים מפיצול אישיות. אדם הסבור שיש לו פיצול אישיות עשוי להבחין בכך שכאשר מתרחשת סיטואציה מסוימת הוא מגיב פעם אחת בדרך מסוימת, ובסיטואציה זהה הוא מגיב אחרת לגמרי. הדבר מבלבל אותו כי הוא לא מבין למה הוא מגיב בשתי דרכים שונות לאותו מצב בדיוק. כאשר אין לו הסבר הגיוני לשינוי ההתנהגות שלו, הוא עלול לחשוב שיש בתוכו אישיות אחרת ש"מופעלת" במצבים שונים, ולכן הוא מגדיר את עצמו כבעל פיצול אישיות.

האם מצבי רוח משתנים מעידים על פיצול אישיות?

אליעד מסביר שגם אדם שחש בבוקר שמח ובערב עצוב, ואינו מבין את הסיבה לכך, יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות. הוא תופס את עצמו כישות אחת שיש בתוכה שני אנשים נפרדים: האחד שמח, והשני עצוב. התחושה של חוסר ההיגיון וההבנה למה הוא מתנהג באופן שונה בזמנים שונים יוצרת אצלו תחושה כאילו יש בו שני בני אדם נפרדים, שלפעמים הוא בטוח בעצמו ולפעמים חסר ביטחון. לפי אליעד, הפתרון לכך הוא לנסות להבין את הסיבה האמיתית שמובילה לכל מצב רוח. כאשר מבינים את ההיגיון מאחורי כל תגובה, מגלים כי לא מדובר באמת בשתי אישיויות שונות אלא בצדדים שונים של אותה אישיות אחת. כדוגמה לכך אליעד מביא את הדימוי של קובייה: פעם יוצא מספר אחד, פעם שתיים, אבל זוהי תמיד אותה קובייה עם היבטים שונים, ולא שתי קוביות שונות.

למה שחקן לא סובל מפיצול אישיות?

דוגמה נוספת המובאת בהרצאה היא של שחקן קולנוע. השחקן יכול לגלם מגוון דמויות אך אינו חושב שיש לו פיצול אישיות, כי הוא מודע לכך שזאת רק דמות שהוא מגלם. הוא מבין את ההיגיון שמאחורי המעשים שלו ומודע לכך שמדובר רק במשחק תפקידים ולא במצב אמיתי. לעומת זאת, אדם שאינו מבין את ההיגיון מאחורי השינוי בהתנהגותו עלול לחשוב בטעות שיש לו פיצול אישיות.

האם דחיית חלקים בעצמי יכולה להוביל לתחושת פיצול אישיות?

מצב נוסף שבו אדם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות הוא כאשר יש בו התנהגויות או מאפיינים שאינם רצויים לו והוא לא רוצה להכיר בכך שהן חלק ממנו. הוא יעדיף לחשוב שמדובר באישיות אחרת שחיה בתוכו, על מנת שלא יאלץ להודות בכך שיש בו צדדים שאינו אוהב. כך הוא יוצר בתוכו פיצול מדומה שמטרתו להתרחק מההכרה בחלקים פחות נעימים של עצמו.

איך טראומה והדחקה משפיעות על תחושת פיצול האישיות?

דוגמה נוספת היא מצב שבו אדם מדחיק אירוע טראומטי, כגון מקרה של אונס, או פחד עמוק ממוות. אדם כזה יכול לחוות מצבי ניתוק (דה - פרסונליזציה), בהם הוא מרגיש שהמוח "בורח" ממנו למקומות אחרים, ואז כאשר הוא חוזר למודעות הוא מרגיש שהיה מנותק מעצמו. הוא עלול לחשוב שבזמן הניתוק אישיות אחרת השתלטה עליו. אליעד מסביר שהדבר מתרחש כאשר האדם מדחיק דברים מאוד קשים ואינו מוכן להכיר בהם במודע, ואז נוצר רושם כאילו קיימות שתי אישיויות.

האם יש באמת פיצול אישיות בעולם?

אליעד כהן טוען שאין באמת פיצול אישיות במובן המוחלט, שבו יש שתי ישויות שאין שום קשר ביניהן. לדעתו, תמיד ישנו גורם מחבר בין כל האישיויות השונות שהאדם חווה, והתחושה של פיצול נוצרת כאשר האדם אינו מסוגל להבין את הקשר הזה. אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם לאדם יש סימן על הרגל, כל אחת מהאישיויות השונות תדע שזה הגוף שלה ותזהה את הסימן, מה שמוכיח שיש רצף תודעתי כלשהו...
עכשיו האם שמעתם על מושג שנקרא פיצול אישיות שמעתם אתה שמעת?

ש: בטח.

אליעד: מה שמעת בנושא?

ש: שמעתי בנושא זה שאצל אנשים מסוימים לא משנה יש להם כאילו שתי אישיות פעם אחת הוא מתנהג בצורה הזאתי ופעם אחת הוא מתנהג בצורה אחרת.

אליעד: יפה הלאה עכשיו השאלה היא בן אדם שחושב שיש לו פיצול אישיויות, אוקי יש אנשים שיש להם "פיצול אישיות" עכשיו בא נדבר על אנשים שחושבים שיש להם פיצול אישיות מה זאת אומרת חושבים שהם חושבים על עצמם נגיד שבן אדם מתקשר שלום אני חושב שיש לי פיצול אישיות.

ש: מה זה פיצול אישיות איך אתה מגדיר פיצול אישיות.

אליעד: אז הנה עכשיו דיברנו בן אדם שיש בתוכו כמה אישיויות אישיות כזאת אישיות כזאת.

ש: אבל הוא זוכר כשהוא באישיות הזאת הוא זוכר שהוא גם כזאת?

אליעד: פעם כן פעם לא לא משנה עכשיו מה שאני חותר לשאלה אחרת אני לא חותר להבין מה זה פיצול אישיות אני חותר להבין מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות זאת השאלה, בא בן אדם אומר שלום רע לי מה רע לך תקשיב אני מרגיש שאני סובל מפיצול אישיות מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות ואיך נדע האם באמת יש לו פיצול אישיות או לא. כן מה אתה אומר?

ש: אני חושב שהוא יחשוב את זה מכיוון שיש לו איזושהי התנהגות מסוימת כאשר קוראת איזו סיטואציה מסוימת ויש לו התנהגות אחרת כאשר קוראת אותה סיטואציה.

אליעד: רגע נכון אז קודם כל תשובה ראשונה שאמרת אמרת נניח שבן אדם קוראת לו סיטואציה אוקי והוא מתנהל בצורה אחת ופתאום הוא מתנהל זה יכול לגרום לו לחשוב שיש לו פיצול אישיות נכון, יפה אבל מה האמת זה נכון מה שאמרת עכשיו או לא במה זה עוד תלוי תתרכז במה זה תלוי אם בן אדם יש לו סיטואציה והוא מגיב בצורה אחת ואחר כך יש לו את אותה הסיטואציה בדיוק והוא מגיב בצורה אחרת האם בן אדם כזה יחשוב שיש לו פיצול אישיות או לא במה זה תלוי בהנחה שהוא מכיר את המושג פיצול אישיות במה זה תלוי זה תלוי גם אם הוא מבין את הסיבה למה הוא פעל ככה.

ש: את הסיבה ש...?

אליעד: למה הוא הגיב אחרת אם יש לו שתי סיטואציות דומות וזהות לחלוטין והוא מגיב שונה והוא מבין למה הוא הגיב שונה הוא לא יחשוב שיש לו פיצול אישיות אבל אם בן אדם.

ש: אם על פי ההיגיון אז הוא יחשוב שיש לו פיצול אישיות.

אליעד: בדיוק עכשיו בא נחדד יותר מזה מספיק שבן אדם בבוקר הוא שמח ובערב הוא עצוב והוא לא מבין למה הוא גם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות יגיד יש בתוכי שני בני אדם אחד שמח אחד עצוב כי הוא לא מבין את ההיגיון הוא לא מבין למה אני בבוקר שמח למה אני בערב עצוב הוא לא מבין הוא אומר כנראה אני סובל מפיצול אישיות, זאת אומרת הוא חווה בתוכו יש בתוכו דמות אחת שמשקיפה החוצה והיא רואה רגע יש בתוכי גם ישות שמחה וגם אישיות עצובה אני לפעמים בטוח בעצמי ולפעמים אני חסר ביטחון מה קורה יש לי פיצול אישיות הוא כאילו מזהה את עצמו במאפייני אישיות שונים. אוקי יפה הלאה מה עוד יכול להיות נגיד שיגרום לבן אדם להרגיש שיש לו פיצול אישיות אז נתנו תשובה אחת איזה עוד דברים, רגע עכשיו בא נחזור שנייה אחת אחורה ואם בן אדם חושב שיש לו פיצול אישיות מהסיבה הקודמת אז מה יהיה הפתרון בא נבדוק למה אתה מתנהג איך שאתה מתנהג בא נבדוק למה אתה עצוב ולמה אתה שמח נבין את ההיגיון של זה ואז נבין שזאת אישיות אחת זה לא שיש בתוכך שתי ישויות יש ישות אחת ויש היגיון בזה למה זה ככה.

נגיד שאתה זורק קובייה פעם יוצא אחד פעם שתיים פעם שלוש זה לא פיצול אישיות זאת אותה קובייה יש לה היבט כזה היבט כזה והיבט כזה זאת לא אישיות אחרת זאת אותה אישיות רק צדדים שונים שלך, הרבה פעמים בן אדם חושב שהוא משהו מסוים הוא אומר אני אישיות שמחה אני אישיות x ופתאום הוא מגלה שיש בתוכו צדדים אחרים ואז הוא אומר אני יש לי פיצול אישיות זה לא פיצול אישיות יש בתוכך עוד צדדים ואתה עכשיו מגלה אותם. אוקי הלאה עכשיו איזה עוד דברים יכולים לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: שמישהו אומר לו את זה.

אליעד: בהנחה שאף אחד לא אמר לו את זה.

ש: נניח שחקן קולנוע.

אליעד: כן.

ש: משחק תפקידים עכשיו אם הוא מזדהה עם הדמויות שלו שהוא משחק.

אליעד: מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות תשובה ש...?

ש: הוא מזדהה כל פעם עם דמות אחרת.

אליעד: אבל הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא לא באמת.

ש: אז אם ניקח שהוא לא יודע שהוא שחקן.

אליעד: אז לא הבנתי אז זה מה שאמרנו קודם.

ש: הוא קם בבוקר הוא מזדהה עם הדמות הזאת והוא.

אליעד: אבל זאת התשובה של מה שאמרנו לפני רגע אמרנו שאם לפני רגע הוא פתאום מזדהה עם זה פתאום עם זה ופתאום עם זה והוא לא מבין את ההיגיון של זה זאת אומרת הנה שחקן למה שחקן לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של ההתנהגות שלו הוא אומר רגע אני שחקן עכשיו אני נכנס לדמות לכן אני כועס לכן אני בוכה הוא לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של הדמות של עצמו, יפה אז הבאת דוגמא טובה למה בן אדם שהוא מבין את ההיגיון ואז הוא לא חושב אבל מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות איזה עוד דבר?

ש: הוא חושב שזה רע חלק מהאישיויות שלו יכול להיות שזה יכול לגרום לו.

אליעד: שמה?

ש: שהוא חושב שזה רע.

אליעד: אז בואי ניקח את מה שאמרת ונפתח את זה נגיד בן אדם שיש לו התנהגויות מסוימות שהוא לא אוהב את ההתנהגויות של עצמו הוא שונא אותן ואז לא נעים לו להכיר שיש בתוכו לאו דווקא סתירה זה לא אומר דווקא שהוא פתאום פה והוא פתאום הפוך יש לו צדדים מסוימים באישיות שלא בא לו להגיד אני כזה אז בגלל שלא בא לו להגיד אני כזה אז הוא יעדיף לחשוב שהוא סובל מפיצול אישיות כי הוא יעדיף להמציא איזו אישיות אחרת ולהגיד זה שיש לי מאפייני אישיות מסוימים זה בגלל האישיות האחרת, אוקי זה לדוגמא גם יכול להיות הלאה מה עוד יכול להיות איזה עוד דבר יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: נניח שבן אדם נמצא במצוקה וכדי לברוח מהמצוקה הזאת הוא משנה את הדמות שלו הוא משחק פעם לא יודע בתור אמא פעם בתור אבא משהו כזה.

אליעד: מה גרם לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות אז אני אגלה לכם עוד פרספקטיבה בן אדם שמדחיק דברים.

ש: יש לי עוד רעיון.

אליעד: תני רעיון.

ש: עוד סיבה למשל אדם שמחליט אני מחר בבוקר הולך סתם לדוגמא לעשות איזשהו משהו שאני מתכנן הרבה זמן משהו שקשה לי לעשות אותו ואז למחרת הוא קם הוא אומר מה פתאום אני אמרתי דבר כזה אני לא, כאילו זה בא מתוך קושי של משהו.

ש: רגע שנייה מה שאמרת זה נכון אבל זה כמו התשובה הראשונה יש לו דעה אחר כך יש לו דעה הפוכה ואז הוא אומר כנראה שיש לי פיצול אישיות אבל אז הפיצול אישיות נובע מזה שיש לו דעות מנוגדות. עכשיו תראו המהות של פיצול אישיות זה בעצם בן אדם שיש בתוכו כמה ישויות ושאחת לא יודע על השנייה עכשיו ברגע שבן אדם מזהה בתוכו משהו שהוא לא מבין את ההיגיון שלו הרבה פעמים הוא יחליט שזה פיצול אישיות, עכשיו מה זאת אומרת זאת אומרת כמו שאת אמרת אם בן אדם נגיד יש לו אישיות שעושה התנהגויות רעות והוא לא מוכן להכיר בכך שהוא עצמו הבן אדם הזה אז הוא יגיד יש לי פיצול אישיות אוקי אבל זה נכון בעוד היבט נגיד שבן אדם מדחיק משהו ואז לפעמים המוח שלו בורח לדבר שהוא מדחיק נגיד בן אדם שחווה אונס סבבה ועכשיו הוא מדחיק את זה הוא אומר לא הכל בסדר חי את החיים ומדי פעם יש לו תחושת ניתוק שכאילו המוח שלו בורח לאיפשהו.

והוא לא מבין לאיפה הוא בורח כי הוא כאילו מדחיק משהו ואז המוח בורח לדבר שהוא הדחיק אבל הוא לא בדיוק חושב על זה כי הוא לא באמת רוצה לחשוב על זה ואז כשהוא חוזר לעצמו הוא אומר רגע איפה הייתי קודם אולי יש לי פיצול אישיות כאילו אולי יש בתוכי כמה אנשים שאחד מהם הולך לכל מיני כיוונים ואני לא שולט בעצמי, הבנו סיפור של הדחקה נגיד בן אדם שיש לו פחד מהמוות ומדי כזה יש לו איזה תחושות ניתוק יש לו ניתוק הוא לא פה הוא לא יודע מה קורה איתו ואז הוא אומר רגע מה אני מרגיש שאני לא אני למה כי ברגעים של הניתוק שהמוח שלו חושב על הדבר אם הוא מדחיק ואז המוח שלו רץ חושב על הדברים שהוא מדחיק ואז הוא חושב שיש לו פיצול אישיות.

ש: השאלה אם אדם שיש לו פיצול אישיות באמת.

אליעד: ואין בן אדם בעולם שיש לו פיצול אישיות לשום בן אדם בעולם אין פיצול אישיות כל בן אדם יש לו פיצול אישיות ושום בן אדם אין לו באמת פיצול אישיות בן אדם שלא מבין למה זה קורה אומר שזה פיצול אישיות אבל אין באמת.

ש: אין כזה דבר באמת ברפואה הפסיכיאטרית?

אליעד: יש כזה.

ש: אנשים כאלה שיש להם באמת את התופעה הזאת?

אליעד: התשובה היא שיש כזה דבר ברפואה הפסיכיאטרית למה כי היא לא מבינה למה הוא ככה אם עכשיו היית רואה שחקן קולנוע ואת לא יודעת שהוא שחקן קולנוע מה היית אומרת שיש לו פיצול אישיות נכון אם עכשיו את רואה בן אדם.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו את הולכת ברחוב אוקי ופתאום את רואה בן אדם שאת מכירה את פתאום רואה אותו שאת מכירה אותו בן אדם נחמד וזה פתאום את רואה אותו צועק זה וזה היית אומרת רגע מה זה זה אותו בן אדם נכון אבל אם היו אומרים לך תקשיבי הוא באמצע צילומים של סרט אז זה הגיוני זאת אומרת אם את מבינה למה הוא מתנהג ככה אז זה הגיוני אם את לא מבינה את אומרת רגע זה פיצול אישיות, זאת אומרת שאם המדע לא מבין למה בן אדם מתנהג אחרת תגיד יש לו פיצול אישיות.

ש: אבל אולי יש דבר כזה אמיתי.

אליעד: תסביר לי מה זה אומר.

ש: שיש באמת דבר כזה וזה אקראי לגמרי ויכול להיות שכן יש לזה איזה בסיס של טראומה או משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אמרת מה עכשיו אכפת לנו מהבסיס של הטראומה לא הבנתי מה זה קשור לעניין מה יכול להיות שבאמת מה קורה.

ש: שבאמת יש לבן אדם מחלה במוח.

אליעד: אתה חושב שאם תוסיף את המילה מחלה זה יהפוך את זה ליותר אמיתי מה התופעה?

ש: שהוא מחליף אישיויות.

אליעד: מה זה אומר מחליף אישיויות?

ש: עניינים אקראיים לגמרי פתאום.

אליעד: ושאין שום קשר בין האישיויות האלה?

ש: שום קשר.

אליעד: שאין איזה דבר עמוק בפנים שתוך כדי שכל אחת מהאישיויות מודעת לשנייה?

ש: אולי במידה מסוימת יש אישיויות שמכירות ויש כאלה שלא.

אליעד: אני אתן לך דוגמא אתה בן אדם אוקי נגיד בן כמה אתה נגיד סתם זרוק מספר שלושים עשרים ושתיים בסדר, הלאה היית פעם בן עשר היית היית פעם בן שנה אוקי זה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: אוקי עכשיו בעוד דקה אתה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: זה פיצול אישיות מי אתה מי אתה באמת עכשיו יש תמיד משהו אחד שמחבר את כל האני שלך במובן מסוים האני שלך כל רגע משתנה במובן אחר יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך נכון זאת אומרת אם יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך אז זה לא פיצול אישיות, הבנת יש באליסה בארץ הפלאות שהיא מנסה להבין מי היא למה כי יש שמה דימוי שהיא אוכלת משהו והיא פתאום נהיית גדולה והיא אוכלת משהו ופתאום נהיית קטנה היא אומרת רגע אז מי אני באמת ואז השאלה היא האם אתה מי שאתה זוכר שאתה מי שאתה חושב שאתה מי זה אני האני מי זה האני הזה מי זה האני האני זה, נגיד שיש לך זיכרון התחושה של האני איך היא נוצרה מה היא צריך להיות משהו רציף שמחבר את כל האני עכשיו אם זה לא רציף אז אם אתה מוטרד ממה שיהיה לך מחר אתה לא אכפת לך אתה לא מוטרד מעצמך אתה מוטרד ממישהו אחר בכלל.

ש: שנייה אני לא יודע מה זה הדבר שמחבר אבל בוא נקרא לזה x כלשהו שמחבר את תחושת האני שלי.

אליעד: נקרא לזה x כלשהו.

ש: אבל אולי במחלת נפש הזאת של הפיצול אישיות יש לה בעיה עם אותו משתנה שאני לא יודע מה הוא כרגע אבל זה לא משנה כי אולי הדמויות לא מכירות אחת את השנייה אבל כל דמות כן יש לה חיבור שלה בין עצמה כשהיא מופיעה היא יודעת מי היא ומי היא הייתה יש לה איזה סיפור מסגרת תמיד אותה דמות.

אליעד: בוא ניתן דוגמא ספציפית כן היא חושבת שהיא בת תשע אוקי ונשאל אותה מה עשית בגיל שמונה.

ש: כן יש לה סיפור מסוים.

אליעד: יש לה סיפור אחר יש לה סיפור מגיל אפס עד גיל תשע סיפור אחד זה לא יכול להיות לוגית אבל אתה תבין שזה לא יכול להיות.

ש: למה לא?

אליעד: כי מה האמת אתה יכול לספר סיפור תראה לשקר אפשר עד רמה מסוימת נגיד בן אדם עכשיו הוא בן שלושים בסדר עכשיו אתה אומר לו אוקי איך הגעת לכאן ואז הוא מביא לך עשרה סיפורים מה קרה לו מגיל אפס עד גיל שלושים זה יכול להיות כזה דבר יכול להיות כזה דבר נכון אבל אם אני אכנס איתו לרזולוציות יותר עמוקות של הסיפורים ואני אגיד לו טוב תמלא לי עכשיו שנה שלמה בסיפור תמלא לי עכשיו כאילו קטעים יותר גדולים אי אפשר במקביל למלא בסוף משהו אחד הסיפורים האלה יפול.

ש: נכון.

אליעד: אז זה סיפור זה שקר זה לא שבתוך תוכו הוא דמויות שונות.

ש: אבל אולי באותה נקודה אתה נוגע באותה מחלה שהמוח שלו fragmented ואז פתאום יוצאת אישיות אחרת ואתה בכלל לא יכול להיכנס עם הבן אדם באופן כללי לבירור של האישיויות האלה כי יכול להיות משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אתה אומר.

ש: אני אומר שאי אפשר לשלול שיש באמת כזה דבר.

אליעד: עכשיו בן אדם יש לו רגל נכון אתה לוקח טוש עושה לו קשקוש צובט אותו עושה לו סימן על הרגל הלאה עכשיו הוא מחליף ישות אני אומר לו מאיפה הגיע הסימן הוא אומר לי לא יודע?

ש: כן.

אליעד: עכשיו בא נעשה בדיקה עכשיו בן אדם אף פעם לא ראה אש מה הוא לא ראה אף פעם?

ש: אש.

אליעד: עכשיו שנייה ניגע בו עם אש יכאב לו אוקי הלאה עכשיו באיזה אישיות הוא באישיות מספר אחד סבבה עכשיו כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אקרב אליו אש הוא יברח או לא?

ש: יברח.

אליעד: בא נגיד שלא נשים לו אש עוד פעם הלאה כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אשים לו אש עוד פעם הוא יברח יברח נכון יפה עכשיו הוא עובר לאישיות מספר שתיים עכשיו אני אביא את האש הוא יברח או לא יברח או שהוא לא יודע מה זה אש אין לא יודע אני לא קשור אלי מה שהיה לו זה לו אני לא קשור אלי, עכשיו מה האמת שיכול להיות קודם כל רוב הסיכויים שהוא יברח אבל מה האמת יכול להיות שהוא לא יברח באמת כי הוא כל כך מזדהה עם אישיות חדשה שהוא מתנתק לגמרי מהאישיות הקודמת שחוותה כאב מהאש נכון מה זה אומר שהוודאות שלו שהאש, תתרכז אם בן אדם בכזה מקרה שנגיד קירבנו לו אש והוא יודע שאש שורפת וכשהוא נכנס לדמות אחרת הוא שכח שאש שורפת נגיד שהוא באמת שכח מה שזה אומר שהוודאות שלו שהאש תעשה לו רע היא יותר קטנה מהוודאות שלו שאם הוא יהיה בדמות הקודמת יהיה לו רע.

זאת אומרת הוא אומר לעצמו אוקי יש לי אופציה אחת להיות בדמות ההיא ואז זה יעשה לי מאוד רע הכאב שיעשה לי יותר קטן כאילו הוא אומר אני לא רוצה לחשוב שאני הישות ההיא אפילו במחיר שאני אשרף מהאש זה יכול להיות כזה מקרה.

ש: אולי הוא לא שולט בזה.

אליעד: מי זה לא שולט בזה אנחנו מדברים על רובוטים עכשיו?

ש: כן יכול להיות שזאת מחלה במוח הוא לא בזה.

אליעד: רגע אתה מדבר איתי על רובוט רובוט ברור שרובוט יש לו פיצול אישיות רובוט יש לו איזה אישיות שאתה רוצה.

ש: אבל אולי אנחנו רובוטים במובנים כאלה.

אליעד: אז סבבה אז בסדר אז אנחנו רובוטים וזה אבל מה האמת שגם במקרה של האש רוב הסיכויים שיש לו איזה מחויב עוד יותר עמוק שעל המחויב הזה הוא פתאום יזכר אין דבר כזה מתישהו הוא יזכר אם יתפסו לו את היד יגיד זה יד איך אתה יודע שזה יד משהו שיהיה רציף לכל הישויות שהוא יודע לדבר הוא יודע ללכת הוא למד את זה באיזו ישות באחת מהישויות תמיד יש איזה משהו מחויב שיחבר את כל הדמויות.

ש: אז בפיצול אישיות.

אליעד: לפי מה שידוע לך על פיצול אישיות כן מה ידוע לך?

ש: כן לפי מה שאני מבינה.

אליעד: עד כה.

ש: כן עד כה בהחלט לא מחויב שכשמופיעה אישיות מסוימת אז היא בכלל חושבת מאיפה היא באה ולאן היא שייכת בגוף הזה היא באה היא מופיעה למצב מסוים לסיטואציה מסוימת עושה את השעון שלה והולכת חזרה לנבכי התת מודע עד לפעם הבאה שתהיה עוד פעם סיטואציה כאילו אין מקום בכלל לשאלה על האש על היד.

אליעד: מה שאמרת עכשיו זה נכון ולכן זה לא פיצול אישיות למה כי גם אותו בן אדם תוך כדי שהוא בדמות אחרת אם אנחנו נתחקר אותו טיפה הוא יזכר באישיות הקודמת, תראי אם בן אדם עכשיו מעמיד פנים שהוא ליצן הוא ליצן ועכשיו הוא ליצן ורודף אחריך עם גרזן ופתאום אתה גם תרדוף אחריו עם גרזן והוא יברח אז מה מתברר שהוא לא ליצן הוא שיחק ליצן עכשיו הוא כבר לא ליצן נכון, יפה עכשיו אם בן אדם פתאום הוא משחק דמות שהוא משהו אם אנחנו תוך כדי שהוא משחק אם תוך כדי שהוא בדמות הזאת אנחנו יכולים להזכיר לו שהוא לא הדמות הזאת זאת אומרת שיש לו חלק בתודעה כרגע שמודע גם לישות הבסיסית שלו שהוא מלביש עליה נכון כי אם הוא באמת היה בדמות אחרת איך אתה יכול להעיר אותו מהשינה בן אדם חולם חלום ובחלום הוא חולם שהוא אחשוורוש ואז אתה מעיר אותו אז מה זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חלם את החלום הוא עדיין היה מי שהוא כי אם תוך כדי החלום הוא היה רק אחשוורוש לא יכולת להעיר אותו ולהזכיר לו הוא היה מתעורר ואומר אני אחשוורוש מה הערת אותי נכון.

זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חשב שהוא אחשוורוש היה בתוכו חלק שידע שהוא לא באמת אחשוורוש את הבנת אותי לכן זה שאת אומרת שיש דמות זה נכון אבל אם אני יכול להזכיר לך מי אתה אז אתה לא באמת מי שאמרת שאתה.

ש: נכון ואתה תצליח להזכיר לו מי הוא בתנאים מאוד מסוימים רק אם תסלק את הגורם או את הסיבה שבשלה יצאה האישיות.

אליעד: מה שאמרת זה נכון או שתמצא גורם שיגרום לו לרצות להתכחש לישות הזאת.

ש: כן.

אליעד: נכון מה שאמרת עכשיו זה נכון אז מה זה נכון אז?

ש: בסדר אז אני אומרת שאתה אומר אין דבר כזה פיצול אישיות.

אליעד: אני לא אמרתי שאין דבר כזה פיצול אישיות לא כשאמרתי אין דבר כזה פיצול אישיות הכוונה היא אין דבר כזה שבאמת יש פה באמת שני בני אדם שונים שאין קשר ביניהם זה לא נכון זה מה שמאמרתי, אוקי מה זה פיצול אישיות באמת פיצול אישיות באמת פירושו שאתה באמת יש בתוכך שני אנשים שונים שאין קשר ביניהם שום קשר ופעם אחת אתה הבן אדם הזה פעם אחת אתה זה כמו טלוויזיה פעם אחת מקרין ערוץ זה פעם אחת ערוץ זה אין קשר זה עכשיו הערוץ הזה וזה עכשיו הערוץ הזה אין קשר ביניהם.

ש: אני לא יודעת אם לא היה מקרה כזה בהיסטוריה.

אליעד: שלא היה שום קשר ביניהם?

ש: שאין שום קשר.

אליעד: שלא היה שום קשר שלא היה להם את אותו גוף את אותו פרצוף הם לא דברו את אותה שפה?

ש: לא ברור חייב שיהיה איזשהו בסיס משותף הרי הם יושבים על אותו גוף.

אליעד: הם דוברים את אותה שפה הם גרים באותו בית.

ש: הם יושבים על אותו מוח זה ברור אבל האישיות המרכיב ההתנהגותי הזוכר.

אליעד: עכשיו למה מחויב במציאות שאין פיצול אישיות למה במאה אחוז שאין פיצול אישיות למה?

ש: זהו זה אני לא.

אליעד: אני אסביר לך למה בהנחה שאנחנו צריכים לדעת, היא שואלת שאלה הם יכול להיות מישהו תיאורטית שהוא במאה אחוז יהיה בן אדם אחד ביום ראשון וביום שני בן אדם אחר לגמרי האם זה יכול להיות או לא אוקי אז תיאורטית יכול להיות אקראי באופן אקראי אבל למה זה לא יכול להיות כי כל הדברים בסוף הם מתחברים כל הדברים בעולם לא משנה מה כל הדברים בעולם שקיימים אם אתה תחקור את המהות שלהם אתה תגלה שהם יתאחדו במאה אחוז מהמקרים, זאת אומרת אם אתה רואה שתי ישויות האינטואיציה אומרת שאם אתה תחקור לעומק את המהות של הישות הזאת ואת המהות של הישות הזאת אתה תגלה רכיבים משותפים שהם הישות האמיתית ועליה מתלבש פעם זה ופעם זה אינטואיטיבית את צריכה להמר כי בסוף כל הדברים מתחברים לדבר אחד ולכן להגיד שבאמת אין שום קשר בין שתי הישויות.

עכשיו בא נדבר על מה זה שתי אישיות באמת מה זה באמת פיצול אישיות שבן אדם שתי אישיויות שונות.

ש: יש לו שני אני.

אליעד: בדיוק שני אני רגע אבל אם זה שני אני אז למה אנחנו קוראים פיצול אישיות זה שני אנשים שונים אז בא נלך שיש בן אדם אחד יש אני אחד שיש בתוכו שני אני אז יש שלושה עכשיו טוב עכשיו בואו תבינו משהו. מה?

ש: אתה הולך לסוף כאילו...
הפרעה דיכוטומית, עיוותי חשיבה דיכוטומית, התמודדות עם חשיבה דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות
הפרעה דיכוטומית, עיוותי חשיבה דיכוטומית, התמודדות עם חשיבה דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות
... דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות מהי חשיבה דיכוטומית וכיצד היא משפיעה על התנהגות האדם? ההפרעה הדיכוטומית, או חשיבה בשחור - לבן, מתבטאת בדרך חשיבה קיצונית, שבה ... בה אדם זה תופס את המציאות וחשיבה קונקרטית שמבוססת על סולמות של אפשרויות ולא על קווים ישרים של כן ולא. הפרעה דיכוטומית עיוותי חשיבה דיכוטומית טיפול בהפרעות נפשיות חשיבה קיצונית סכיזופרניה הפרעות אישיות גבוליות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול באישיות לא יציבה, איך נוצרת הפרעת אישיות לא יציבה? הפרעת אישיות גבולית, בן אדם שכל הזמן משנה את דעתו, דעות קיצוניות, חשיבה קיצונית, חשיבה מבולבלת, חשיבה לא הגיונית, חשיבה מתהפכת, טיפול במחלות נפש, פסיכיאטריה, חוסר איזון נפשי, דעות מנוגדות וסכיזופרניה, חשיבה מוחלטת וסכיזופרניה, חוסר איזון בדעות מנוגדות, חשיבה של שחור ולבן, לחשוב בשחור ...
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש , הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים איך להפוך ילד קטן או אדם עם הפרעות נפשיות לבוגר ואחראי? אחת ההמלצות המרכזיות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו עוסקת בשאלה כיצד ניתן לקחת ילד קטן, או אפילו אדם מבוגר עם הפרעות נפשיות, ולגרום להם להתנהג בצורה בוגרת, שקולה ואחראית יותר. לדבריו, ילד קטן דומה למעשה לאדם מבוגר הסובל מבעיות נפשיות, משום שההתנהגות הילדותית, אם הייתה מוצגת על ידי אדם בוגר, הייתה ... החברה מקבלת את התנהגותם הילדותית כסבירה או טבעית, בעוד שאותה התנהגות אצל מבוגר נתפסת כבעייתית. אליעד מסביר שלמעשה ההתנהגות הילדותית או ההתנהגות של אדם עם הפרעה נפשית הן תוצר ישיר של ההתייחסות של הסביבה אליו. ככל שהסביבה מתייחסת לאדם ... אדם שמשדרים לו שהוא חלש, מוגבל או חסר יכולות, יאבד את המוטיבציה להתפתח וימשיך להתנהג באותו האופן. מה הטעות העיקרית בגישה החינוכית לילדים ולאנשים עם בעיות נפשיות? הטעות המרכזית שאליעד מזהיר מפניה היא היחס המקובל שבו מתייחסים ... המיידית של הגישה הזו היא שהילד ממשיך להתנהג באופן שאינו בוגר, כי הוא למעשה מקבל אישור חברתי להישאר באותה נקודה שבה הוא נמצא. כך בדיוק גם ביחס לאדם הסובל מבעיות נפשיות . אם מתייחסים אליו כאל משוגע ומאשרים לו בהתייחסות הזו את מצבו ... מצליח להיחלץ ממנו. היחס המשפיל או המזלזל מחזק את ההפרעה ואת תחושת חוסר הערך העצמי, ומונע מהאדם להתפתח ולהשתפר. מהי הגישה הנכונה שתעזור לילד או לאדם עם בעיות נפשיות להתקדם? הגישה המומלצת ביותר לפי אליעד היא להתייחס לאדם, בין אם הוא ילד קטן או מבוגר עם בעיות נפשיות, באופן שבו היינו מתייחסים לאדם נורמטיבי, בוגר וחכם. הגישה הזו ... שאתה חושב שיש מפלצת, אני אישית לא רואה אותה, אני מבין שאתה מרגיש ככה. לנהל שיחות בגובה העיניים, שבהן המבוגר מנסה להבין את נקודת המבט של הילד או האדם בעל הפרעה נפשית, גם אם הוא לא מסכים איתה. לא להדביק תוויות של משוגע או ילד קטן, כי ... או לאדם להמשיך ולהישאר במצבם ולא להתפתח. המסר של אליעד הוא שההתייחסות חייבת להיות מבוססת על היגיון וכבוד הדדי, והיא צריכה להיות עקבית. אם תתייחסו לאדם בעל הפרעה נפשית או לילד קטן כאדם בוגר, רציני ובעל יכולת, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא יתחיל להתנהג בהתאם לאופן שבו אתם תופסים אותו. מה לעשות כשלא מבינים את ההיגיון של הילד או האדם עם הפרעה נפשית? אליעד מודה שיש מצבים שבהם אנחנו לא מבינים את ההיגיון של האדם השני. ... חייבת להיות עקבית ומתמשכת, כדי שהאדם יפנים את המסר שהוא בוגר, מסוגל ואחראי, וכך יתחיל להתנהג בהתאם. לסיכום, ההתייחסות הרצינית והמכבדת לילד או לאדם עם הפרעות נפשיות, בשפה בוגרת ועם הרבה סבלנות והבנה, יכולה להוביל אותם לפיתוח התנהגות בוגרת, שקולה ובריאה יותר. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות ... ההמלצה היא לדבר עם הילד בהיגיון, ולהתייחס אליו בצורה שמכבדת אותו כבוגר, תוך שמירה על היגיון של המבוגר. אליעד מסביר גם כיצד יש לתקשר עם ילדים או אנשים עם הפרעות נפשיות - אם ילד או אדם משוגע טוען שמשהו בלתי הגיוני קורה, יש לנסות להבין ... מפלצת, אבל אני מבין שאתה מרגיש כך. מדובר בהצגת הגישה של תקשורת מבוססת על כבוד הדדי, שמבוססת על היגיון ולא על גישה של אתה לא בסדר. מהו המפתח בחינוך ילדים ובטיפול בהפרעות נפשיות? ההמלצה היא להיות עקביים בהתייחסות לבן אדם עם בעיות נפשיות כמו לנורמלי, ולהימנע מלכנות אותו כמשוגע. אם מתייחסים אליו כאל ... במצבו הנוכחי. כשהורים או מורים מתייחסים לילד קטן כאל אדם בוגר, הם מעודדים אותו להתנהג בצורה בוגרת. התייחסות כזו נותנת סיכוי הרבה יותר גבוה להתפתחות בריאה. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות ...
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
... לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות למה מסוכן להיות מטפל או יועץ נפשי? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן דן בהן היא הסכנה שבלהיות מטפל או יועץ נפשי, בין אם מדובר בפסיכולוג, פסיכיאטר, מאמן אישי, או בכל סוג אחר של מטפל שמעניק עצות לאנשים שסובלים מבעיות נפשיות, חרדות, דיכאונות ותחושות שליליות. אליעד מסביר תחילה שישנם סוגים שונים של ייעוץ: מצד אחד ייעוץ קליל, ...
נוסחא לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
נוסחא לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
... הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית מהי הנוסחה למציאת סיבות לרגשות לא הגיוניים? כאשר אדם חווה בעיה נפשית שנראית לו לא הגיונית, כמו פחד לא הגיוני, חרדה, דיכאון לא מוסבר, או מחשבה טורדנית אובססיבית, ישנה נוסחה ברורה ופשוטה להבין מה הסיבה ... גדול, המוח כבר לא יאמין לו וייצור חרדה מוגזמת. לכן, בטיפול בהפרעות נפשיות, אליעד מציע להיות מודעים לשקרים העצמיים ולהימנע מהם ככל האפשר. אדם שמאוד שמח כאשר אוהבים אותו, משלם אחר כך את המחיר כשהוא מרגיש ...
למה מישהו מרגיש נשלט? טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצרת סכיזופרניה? מחלת הרדיפה, למה אני מרגיש ששולטים בי? מישהו שולט בי, למה אני מרגיש ששולטים בגוף שלי? למה אני מרגיש ששולטים במחשבות שלי? מישהו השתלט עלי, איך נוצרת הפרעה נפשית?
... מישהו מרגיש נשלט? טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצרת סכיזופרניה? מחלת הרדיפה, למה אני מרגיש ששולטים בי? מישהו שולט בי, למה אני מרגיש ששולטים בגוף שלי? למה אני מרגיש ששולטים במחשבות שלי? מישהו השתלט עלי, איך נוצרת הפרעה נפשית? למה בן אדם מרגיש שמישהו אחר שולט בו? הרבה אנשים חווים תחושה מוזרה שמישהו או משהו ... אחר שולט לי ברצון וגורם לי לרצות את זה. זוהי דרך נוספת של האדם להקל על עצמו את התחושה הלא נעימה של חוסר שליטה עצמית. מה הקשר בין מחשבות לא מובנות להפרעות נפשיות וסכיזופרניה? אליעד כהן מסביר כי אותו מנגנון של השלכת אחריות כלפי חוץ יכול להוביל למצבים קשים יותר של הפרעות נפשיות, כגון סכיזופרניה או מחלת הרדיפה. אנשים הסובלים מהפרעות אלה עשויים לחשוב שהשכן או ... שולטים בתחושות הפיזיות שלהם. זוהי תוצאה של ניסיון של האדם להסביר לעצמו תחושות בלתי מובנות או בלתי רצויות, שאינן מתקבלות על דעתו בדרך אחרת. איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית מתוך תחושת חוסר שליטה? אליעד כהן מציין שאותו עיקרון של תחושת חוסר שליטה עצמית יכול גם להיות בסיס להפרעת אישיות גבולית. כאשר האדם חש לעיתים קרובות שהוא לא שולט בעצמו, ברגשותיו, במחשבותיו או ... להחזיר לעצמו את תחושת השליטה ולהפחית את ההשלכות השליליות של התופעה. למה אני מרגיש שמישהו שולט בי? איך נוצרת סכיזופרניה? מהי מחלת הרדיפה? מה גורם להפרעות נפשיות? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? למה מישהו מרגיש חוסר שליטה עצמית? למה מישהו מרגיש חוסר שליטה על עצמו? למה אני מרגיש שאני לא שולט בעצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? מישהו שולט במחשבות שלי, מישהו שולט בנפש שלי, מישהו שולט ברצון שלי, מישהו ...
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים? איך מטפלים בהפרעות נפשיות דרך חיבור לנקודת האמת של ההפרעה? אליעד כהן מסביר שהטיפול האידיאלי בהפרעות נפשיות, בפרט כאלה שמתאפיינות בפחדים לא הגיוניים, סכיזופרניה פרנואידית, הזיות שווא ... אליעד טוען שכל מחשבה, הזויה ככל שתהיה, מכילה בתוכה גרעין של אמת, וכי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחלות נפש, היא קודם כל לא לשלול את הפחד או המחשבה, אלא להבין את ההיגיון שעומד מאחוריהם. ... מאחורי הדברים. מדוע אדם פוחד מדברים שאינם הגיוניים בעליל? אליעד מסביר כי במוחו של אדם בעל הפרעה נפשית קיימת אי - התפתחות קוגניטיבית בתחומים מסוימים, כלומר, קיים קושי בהסקת מסקנות. ... להשתמש בתהליכים אלה, הפחד ייחלש כי הוא יבין שהסיכוי לאירוע כזה אפסי. מהי חשיבות הסקת המסקנות בטיפול בהפרעות נפשיות? אליעד מדגיש את חשיבות ההסבר והשימוש במשחקי חשיבה ופיתוח מיומנויות קוגניטיביות. לדבריו, הסיבה שחולי נפש נתקעים במחשבות ההזויות שלהם היא כי השכל שלהם נשאר ילדותי או לא מפותח מספיק בתחום ... ההבחנה בין אפשרות להסתברות. כל דבר יכול להתרחש באופן תאורטי, אך בפועל ההסתברות נמוכה עד אפסית. בטיפול בהפרעות נפשיות יש ללמד את האדם לחשוב בשני רבדים אלו, ולהסביר לו שהעובדה שדבר מסוים יכול ... או החרדתית. כאשר האדם מבין זאת, הוא מתחיל להשתחרר מהפחד. מדוע חשוב להכיר באמת של האדם הסובל מהפרעה נפשית? אליעד מדגיש כי התגובה האוטומטית של הסביבה לאדם בעל הפרעה נפשית היא לפסול את המחשבה או הפחד שלו. אך פסילה זו גורמת לאדם לחוש שלא מבינים אותו, ... הבנה עמוקה של ההסתברות ומה סביר שבאמת יקרה. בכך ניתן לסייע לאדם להתמודד באופן יעיל עם פחדים והפרעות נפשיות. איך לטפל בסכיזופרניה? מהי נקודת האמת של הפרעות נפשיות? איך להתמודד עם חרדות לא הגיוניות? מה ההבדל בין אפשרות להסתברות? טיפול בפחדים לא רציונליים איך עובד מוח של חולי נפש? איך להשתמש בהיגיון לטיפול נפשי? גישות טיפוליות בהפרעות נפשיות ובמחלות נפש? איך להכיל את הלוקה בנפשו? איך להתמודד עם הזיות שווא? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך להתמודד עם פרנויה? מטיל ספק בחושים, לא מאמין לחושים, תודעה של חולה נפש, בית משוגעים, חוסר התפתחות קוגניטיבית של חולה נפש, הקוגניציה של חולה נפש, התמודדות עם פחדים לא הגיוניים, התמודדות עם חרדות לא הגיוניות, הטלת ספק לא נכונה, ... יקרה? סופרפוזיציה קוונטית, איך לטפל בהזיות ובפחדים לא הגיוניים? איך משוגעים חושבים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? איך המוח חושב? משחקי חשיבה ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
... בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי , טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן כאל סתם חוסר איזון או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות. ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים, שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט לתת לאדם תרופות שמטרתן ... להם מאשר להודות שהם לא יודעים לטפל בבעיה הספציפית. באותה מידה, גם ברפואה הפסיכיאטרית, לפעמים יותר קל להחליט על תרופות שמשנות את כל המוח במקום להבין באמת את האדם. איך אפשר להבין את ... טיפול. בדרך זו אפשר להתחיל תהליך שבסופו של דבר יביא להבנה ולשיפור. האם כל בעיה נפשית ניתנת לטיפול? אליעד כהן מצטט את רבי נחמן מברסלב שטען כי אפילו אם אדם הגיע למצב הנפשי הגרוע ...
גמילה מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא
גמילה מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא
... מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש , הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא איך סמים משפיעים על מחשבות והתנהגות האדם? ההשפעה של סמים על בני אדם יכולה להיות ... ששמע ברחוב, או אפילו שיחות אקראיות בין אנשים, ולחשוב שכל אלו מיועדים לו באופן אישי. אליעד מסביר שתחושות אלו לא בהכרח משקפות מצב של מחלת נפש קשה או טירוף, אלא שלפעמים הן פשוט צורה מסוימת של ביטוי לתחושה עמוקה של חוסר סיפוק או מצוקה פנימית. ההזיות והמחשבות המוזרות הן רק צורת ביטוי ...
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים ... שיעזור לו להפסיק להילחם בעצמו. איך מטפל יכול לעזור בלי להשתגע בעצמו? אליעד מזהיר כי פסיכולוג או פסיכיאטר שמנסה לענות למטופל על שאלות שאין להן תשובה מוחלטת, עלול בעצמו להשתגע. לכן, המטפל צריך לדעת מראש שאין פתרון מוחלט לשאלות אלו. עליו להיות בעל הבנה ...
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות , טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים? למה לא לבטל מיד דברי אדם ... על בעיות רגשיות לשיחה מעשית? פחדים, חרדות והלבשתם בדימויים סמליים איך להבין משוגעים? יעוץ לפסיכולוגים ופסיכיאטרים לטיפול בחרדות איך לא לפסול אנשים שמביעים מחשבות מוזרות? למה חשוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בהפרעות נפשיות, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בהפרעות נפשיות, איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Disorder.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מחלות נפש, פסיכיאטריה, מחלת נפש בנושא טיפול בהפרעות נפשיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Disorder.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 08:42:46 - wesi29