אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהפרעות נפשיות ✔מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
הפרעות נפשיות, הפרעות אישיות, מחלות נפש, מחלות נפשיות, סכיזופרניה, פיצול אישיות, הפרעת אישיות, הפרעה נפשית, מחלת נפש, טיפול בהפרעות נפשיות, מאמן אישי, טיפול אישי, מטפל אישי, אימון עסקי, הפרעת התנהגות, יועץ אישי, מדריך אישי, הפרעת אישיות, הפרעות התנהגות, ייעוץ אישי, מחלות נפש, סכיזופרניה, הדרכה אישית, אימון אישי, הפרעות אישיות, מאמן עסקי, הפרעות נפשיות, הפרעה נפשית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות?

הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת אלטרנטיבה חיובית שממלאת את הצורך שגרם להתנהגות. גישה זו מכוונת להפסקת ההרגל על ידי העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק.

למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו "אני לא אוכל מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק", צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, "למה אני אוכל מתוק?" אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה את הגישה, ומונעת את המאבק המתמיד להפסיק את ההתנהגות המזיקה.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל לא רצוי?

ההימנעות מלחימה ישירה בהרגל המזיק נובעת מההבנה שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית מאחורי ההתנהגות ולמלא את הצורך בדרכים אחרות.

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשהאדם שואל את עצמו "למה אני אוכל מתוק?", ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת העישון. במקום זאת, יש להבין למה הוא מעשן. אם התשובה היא שעמום, אז במקום להתרכז בלא לעשן, יש לחפש אלטרנטיבה חיובית, כמו ספורט, שימלא את הזמן וימנע את הצורך לעשן. ברגע שמתמקד באלטרנטיבה הזו, העישון יאבד את משמעותו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

העיקרון הבסיסי הוא לא לנסות להילחם ישירות בהתנהגות הלא רצויה, אלא להתמקד בהבאת פתרונות חיוביים שימלאו את הצורך. במקום להילחם בהרגשה או בהרגל, עדיף למלא את הזמן או המחשבות בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה.

האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם סובל ממחשבות טורדניות, חשוב להבין מה הצורך שהן ממלאות - למשל, מחשבה שמפחידה את האדם עשויה לספק לו תחושת ביטחון. במקום לנסות להפסיק את המחשבה, יש לחפש דרכים למלא את הצורך בביטחון בצורה אחרת, כך שהמחשבה תדעך באופן טבעי.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

פתרונות שמחביאים את הרצון מבלי להתמודד עם הסיבה שגרמה לו, עשויים להוביל לתוצאה הפוכה. למשל, אם אדם מקבל טיפול שמעלים את הרצון לעשן מבלי להבין את הסיבה האמיתית כמו שעמום, הרצון הזה יתפרץ בצורה אחרת - יתכן שזה יתבטא בחשק אחר או בעיות נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום.

למה חשוב למלא את הצורך ולא 'להישאר רעב'?

אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא יישאר רעב או חסר, ויש סיכוי גבוה שייפול חזרה להרגל המזיק. במקרה של דיאטה או גמילה, חשוב לא להשאיר את האדם רעב, אלא להציע פתרונות מלאים שמספקים את הצורך בצורה בריאה ויעילה.

מה לגבי החלק החוזר "החלק מהחלק"?

ההבנה המרכזית היא שלא צריך להילחם בהתנהגות המזיקה או במחשבה טורדנית. במקום זאת, יש למצוא את הסיבה או הצורך שמאחורי ההתנהגות הזו ולמלא אותו בדרכים חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה.
מה הדבר הכי חשוב בתהליך גמילה מהתמכרות או הפסקת התנהגות?

הדגש המרכזי כשמנסים להפסיק התנהגות או להיגמל מהרגל מסוים, הוא לא להתמקד בלנסות להפסיק את מה שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן "אני לא רוצה לאכול מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק". במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי?

הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים "למה אני עושה את זה?" וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק).

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק:
  • אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב "איך אני אוכל יותר חסה?" במקום לחשוב "איך אני לא אוכל מתוק?".
  • אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח.
ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות הישנה פוחתת באופן טבעי.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

הטעות הגדולה ביותר היא לומר "אני רוצה להפסיק לעשן" ולהתעסק כל היום רק באיסור על עצמך. במקום זאת, יש לבדוק "למה אני מעשן?" - אולי זה משעמום או עצבים. אם מבינים שהסיבה היא שעמום, אפשר להחליט להכניס לחיים יותר ספורט או כל פעילות אחרת שתמלא את הזמן. אז לא מתעסקים יותר ב"למה לא לעשן", אלא "איך אני מתחיל את הפעילות החדשה?". במידה ואכן העישון נובע משעמום, עם הכניסה החיובית לספורט, הצורך בעישון ירד מעצמו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

במקום לנסות לגרש את ההרגל הלא רצוי בכוח, עדיף למלא את הצורך הבסיסי באמצעות אלטרנטיבה חיובית. לדוגמה:
  • אם מישהו נמצא בקשר שלא טוב לו ורוצה לצאת ממנו, עדיף ליצור קשרים חדשים במקום להילחם בקשר הישן.
  • אם מישהו מנסה לשכוח אדם מסוים, עדיף למלא את חייו בפעילות או אנשים חדשים שיצרו עניין גדול יותר, באופן שדוחק את המחשבות הישנות.
  • אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת.
האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא "בדריכות". במקרה כזה, צריך לגלות איך להשיג את תחושת המוגנות בדרך אחרת, ואז הפחד "שירדפו אותי" פוחת מעצמו.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

יש מכוני גמילה שעשויים "להעלים" את הרצון לעשן או את החשק להתמכרות מסוימת, אבל אם לא מטפלים בשורש הבעיה (למשל השעמום, הלחץ או החיסרון הפנימי), הדבר עלול להתפרץ במקום אחר או לחזור בעתיד. אם מישהו באמת מעשן משעמום, והעבירו לו את הרצון לעשן בלי לטפל בשעמום, בסופו של דבר השעמום יופיע שוב, וימצא דרך אחרת להתפרץ.

למה חשוב למלא את הצורך ולא "להישאר רעב"?

בתהליך של גמילה מהתמכרות, אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא נשאר "רעב" וצפוי שישבר בשלב כלשהו. בדיאטה, למשל, אם מנסים להימנע מאוכל בצורה קיצונית ונשארים רעבים, לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. לכן, העיקרון הוא למלא את הצורך בדרכים אחרות (כמו אכילת משהו משביע אך בריא יותר, או טיפול במקור הרגשי), במקום לכפות על עצמך איסור בלבד.

מה לגבי הקטע החוזר "החלק מהחלק" ועוד הארות נוספות?

בתוך הדברים הוזכר מספר פעמים ביטוי שחוזר על עצמו "החלק מהחלק מהחלק..." בהקשר לכך שהאדם לא צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה:
  • לא מתמקדים ב"להפסיק" באופן ישיר, אלא מבינים למה אנחנו בכלל רוצים את זה.
  • מוצאים חלופה שממלאת את אותו צורך.
  • משקיעים את האנרגיה בחלופה במקום במאבק מול ההרגל השלילי.
בסיום, מצוין שאפשר להיכנס לאתר ולחפש מונחים כמו "דיאטה", "מכון גמילה" או "גמילה מהתמכרות" כדי לקבל מידע נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה.
איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה רעב, תהיה שבע, הפסקת עישון, מכוני גמילה
הפרעה דיכוטומית, עיוותי חשיבה דיכוטומית, התמודדות עם חשיבה דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות
הפרעה דיכוטומית, עיוותי חשיבה דיכוטומית, התמודדות עם חשיבה דיכוטומית, מה זה חשיבה דיכוטומית? לחשוב בשחור או לבן, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות
... רוח משתנים בקיצוניות, הטיית חשיבה דיכוטומית, טיפול בסכיזופרניה, תפיסה דיכוטומית, טיפול בהפרעות נפשיות מהי חשיבה דיכוטומית וכיצד היא משפיעה על התנהגות האדם? ההפרעה הדיכוטומית, או חשיבה בשחור - לבן, מתבטאת בדרך חשיבה קיצונית, שבה האדם לא יכול לתפוס את העולם על ... של אפשרויות ולא על קווים ישרים של כן ולא. הפרעה דיכוטומית עיוותי חשיבה דיכוטומית טיפול בהפרעות נפשיות חשיבה קיצונית סכיזופרניה הפרעות אישיות גבוליות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול באישיות לא יציבה, איך נוצרת הפרעת אישיות לא יציבה? הפרעת אישיות גבולית, בן אדם שכל הזמן משנה את דעתו, דעות קיצוניות, חשיבה קיצונית, חשיבה מבולבלת, חשיבה לא הגיונית, חשיבה מתהפכת, טיפול במחלות נפש, פסיכיאטריה, חוסר איזון נפשי, דעות מנוגדות וסכיזופרניה, חשיבה מוחלטת וסכיזופרניה, חוסר איזון בדעות מנוגדות, חשיבה של שחור ולבן, לחשוב בשחור ולבן ...
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים איך להפוך ילד קטן או אדם עם הפרעות נפשיות לבוגר ואחראי? אחת ההמלצות המרכזיות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו עוסקת בשאלה כיצד ניתן לקחת ילד קטן, או אפילו אדם מבוגר עם הפרעות נפשיות, ולגרום להם להתנהג בצורה בוגרת, שקולה ואחראית יותר. לדבריו, ילד קטן דומה למעשה לאדם מבוגר הסובל מבעיות נפשיות, משום שההתנהגות הילדותית, אם הייתה מוצגת על ידי אדם בוגר, הייתה נתפסת כשיגעון או כחוסר שפיות. ההבדל העיקרי הוא שילדים ... הילדותית או ההתנהגות של אדם עם הפרעה נפשית הן תוצר ישיר של ההתייחסות של הסביבה אליו. ככל שהסביבה מתייחסת לאדם כאל משוגע או כאל ילד קטן חסר יכולת, היא בעצם מחזקת ... בגישה החינוכית לילדים ולאנשים עם בעיות נפשיות? הטעות המרכזית שאליעד מזהיר מפניה היא היחס המקובל שבו מתייחסים לילדים קטנים בשפה ובגישה ילדותית. לדוגמה, כשמבוגרים ... נמצא. כך בדיוק גם ביחס לאדם הסובל מבעיות נפשיות. אם מתייחסים אליו כאל משוגע ומאשרים לו בהתייחסות הזו את מצבו הנוכחי, האדם נשאר לכוד במצבו ואינו מצליח להיחלץ ממנו. ... הגישה הנכונה שתעזור לילד או לאדם עם בעיות נפשיות להתקדם? הגישה המומלצת ביותר לפי אליעד היא להתייחס לאדם, בין אם הוא ילד קטן או מבוגר עם בעיות נפשיות, באופן שבו היינו מתייחסים לאדם נורמטיבי, בוגר וחכם. הגישה הזו כוללת מספר עקרונות בסיסיים: שימוש בשפה בוגרת ומכבדת, ללא ... את נקודת המבט של הילד או האדם בעל הפרעה נפשית, גם אם הוא לא מסכים איתה. לא להדביק תוויות של משוגע או ילד קטן, כי התוויות האלה גורמות לילד או לאדם להמשיך ולהישאר ... להיות עקבית. אם תתייחסו לאדם בעל הפרעה נפשית או לילד קטן כאדם בוגר, רציני ובעל יכולת, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא יתחיל להתנהג בהתאם לאופן שבו אתם תופסים אותו. מה ... מבינים את ההיגיון של הילד או האדם עם הפרעה נפשית? אליעד מודה שיש מצבים שבהם אנחנו לא מבינים את ההיגיון של האדם השני. ייתכן שהוא טוען משהו שנראה לנו לא הגיוני לחלוטין, ... הרצינית והמכבדת לילד או לאדם עם הפרעות נפשיות, בשפה בוגרת ועם הרבה סבלנות והבנה, יכולה להוביל אותם לפיתוח התנהגות בוגרת, שקולה ובריאה יותר. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות בוגר טעויות בחינוך ילדים איך לגרום לילד קטן להתנהג ... גם כיצד יש לתקשר עם ילדים או אנשים עם הפרעות נפשיות - אם ילד או אדם משוגע טוען שמשהו בלתי הגיוני קורה, יש לנסות להבין את עולמו ולדבר איתו בהיגיון. אם ילד טוען שיש מפלצת ... אתה לא בסדר. מהו המפתח בחינוך ילדים ובטיפול בהפרעות נפשיות? ההמלצה היא להיות עקביים בהתייחסות לבן אדם עם בעיות נפשיות כמו לנורמלי, ולהימנע מלכנות אותו כמשוגע. אם מתייחסים אליו כאל משוגע, זה מגביר את הסיכוי שהוא יישאר במצבו הנוכחי. ... סיכוי הרבה יותר גבוה להתפתחות בריאה. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות בוגר טעויות בחינוך ילדים ...
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
... לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות למה מסוכן להיות מטפל או יועץ נפשי? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן דן בהן היא הסכנה שבלהיות מטפל או יועץ נפשי, בין אם מדובר בפסיכולוג, פסיכיאטר , מאמן אישי, או בכל סוג אחר של מטפל שמעניק עצות לאנשים שסובלים מבעיות נפשיות, חרדות, דיכאונות ותחושות שליליות. אליעד מסביר תחילה שישנם סוגים שונים של ייעוץ: מצד אחד ייעוץ קליל, כמו ייעוץ זוגי ...
נוסחא לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
נוסחא לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
... לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית מהי הנוסחה למציאת סיבות לרגשות לא הגיוניים? כאשר אדם חווה בעיה נפשית שנראית לו לא הגיונית, כמו פחד לא הגיוני, חרדה, דיכאון לא מוסבר, או מחשבה טורדנית אובססיבית, ישנה נוסחה ברורה ... מאוד, בעוד שזה לא באמת נכון, המוח כבר לא סומך עליו. אז כאשר הוא יאמר לעצמו דברים אחרים, כמו זה לא יהיה אסון גדול, המוח כבר לא יאמין לו וייצור חרדה מוגזמת. לכן, בטיפול בהפרעות נפשיות , אליעד מציע להיות מודעים לשקרים העצמיים ולהימנע מהם ככל האפשר. אדם שמאוד שמח כאשר אוהבים אותו, משלם אחר ...
למה מישהו מרגיש נשלט? טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצרת סכיזופרניה? מחלת הרדיפה, למה אני מרגיש ששולטים בי? מישהו שולט בי, למה אני מרגיש ששולטים בגוף שלי? למה אני מרגיש ששולטים במחשבות שלי? מישהו השתלט עלי, איך נוצרת הפרעה נפשית?
... מישהו מרגיש נשלט? טיפול בהפרעות נפשיות, איך נוצרת סכיזופרניה? מחלת הרדיפה, למה אני מרגיש ... שולט בי, למה אני מרגיש ששולטים בגוף שלי? למה אני מרגיש ששולטים במחשבות שלי? מישהו השתלט עלי, איך נוצרת הפרעה נפשית? למה בן אדם מרגיש שמישהו אחר שולט בו? הרבה אנשים חווים ... זוהי דרך נוספת של האדם להקל על עצמו את התחושה הלא נעימה של חוסר שליטה עצמית. מה הקשר בין מחשבות לא מובנות להפרעות נפשיות וסכיזופרניה? אליעד כהן מסביר כי אותו מנגנון של השלכת אחריות כלפי חוץ יכול להוביל למצבים קשים יותר של הפרעות נפשיות, כגון סכיזופרניה או מחלת הרדיפה. אנשים הסובלים מהפרעות ... ניסיון של האדם להסביר לעצמו תחושות בלתי מובנות או בלתי רצויות, שאינן מתקבלות על דעתו בדרך אחרת. איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית מתוך תחושת חוסר שליטה? אליעד כהן מציין שאותו עיקרון של תחושת חוסר שליטה עצמית יכול גם להיות בסיס להפרעת אישיות גבולית. כאשר האדם חש לעיתים קרובות שהוא לא שולט בעצמו, ... ההשלכות השליליות של התופעה. למה אני מרגיש שמישהו שולט בי? איך נוצרת סכיזופרניה? מהי מחלת הרדיפה? מה גורם להפרעות נפשיות? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? למה מישהו מרגיש חוסר שליטה עצמית? למה מישהו מרגיש חוסר שליטה על עצמו? למה אני מרגיש שאני לא שולט בעצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? מישהו שולט במחשבות שלי, מישהו שולט בנפש שלי, ...
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים? איך מטפלים בהפרעות נפשיות דרך חיבור לנקודת האמת של ההפרעה? אליעד כהן מסביר שהטיפול האידיאלי בהפרעות נפשיות, בפרט כאלה שמתאפיינות בפחדים לא הגיוניים, סכיזופרניה פרנואידית, הזיות שווא וחרדות לא רציונליות, מבוסס על זיהוי והכרה בנקודת האמת ... בתחילה כבלתי סבירות לחלוטין. אליעד טוען שכל מחשבה, הזויה ככל שתהיה, מכילה בתוכה גרעין של אמת, וכי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחלות נפש, היא קודם כל לא לשלול את הפחד או המחשבה, אלא להבין את ההיגיון שעומד מאחוריהם. לדוגמה, כאשר אדם מפחד לצאת מחדר השינה אל הסלון בטענה ... הזו ולהסביר לו את ההיגיון וההסתברות מאחורי הדברים. מדוע אדם פוחד מדברים שאינם הגיוניים בעליל? אליעד מסביר כי במוחו של אדם בעל הפרעה נפשית קיימת אי - התפתחות קוגניטיבית בתחומים מסוימים, כלומר, קיים קושי בהסקת מסקנות. למשל, אותו אדם שמפחד מפילים בסלון, לא מסוגל להסיק ... כדי להסיק מסקנות. אם האדם ילמד להשתמש בתהליכים אלה, הפחד ייחלש כי הוא יבין שהסיכוי לאירוע כזה אפסי. מהי חשיבות הסקת המסקנות בטיפול בהפרעות נפשיות? אליעד מדגיש את חשיבות ההסבר והשימוש במשחקי חשיבה ופיתוח מיומנויות קוגניטיביות. לדבריו, הסיבה שחולי נפש נתקעים במחשבות ההזויות שלהם היא כי השכל שלהם נשאר ילדותי או לא מפותח מספיק בתחום ההסקה הלוגית. ולכן, חשוב ללמד אותם לפתח את השכל שלהם ... מרכזית נוספת בהרצאתו של אליעד היא ההבחנה בין אפשרות להסתברות. כל דבר יכול להתרחש באופן תאורטי, אך בפועל ההסתברות נמוכה עד אפסית. בטיפול בהפרעות נפשיות יש ללמד את האדם לחשוב בשני רבדים אלו, ולהסביר לו שהעובדה שדבר מסוים יכול לקרות לא אומרת שהוא באמת יקרה. האדם צריך ללמוד ... כך שאין צורך להתייחס לכך ברמה הרגשית או החרדתית. כאשר האדם מבין זאת, הוא מתחיל להשתחרר מהפחד. מדוע חשוב להכיר באמת של האדם הסובל מהפרעה נפשית? אליעד מדגיש כי התגובה האוטומטית של הסביבה לאדם בעל הפרעה נפשית היא לפסול את המחשבה או הפחד שלו. אך פסילה זו גורמת לאדם לחוש שלא מבינים אותו, דבר שעלול להחריף את מצבו. במקום זאת, אליעד מציע גישה ... באפשרות התאורטית, אבל בעיקר מתוך הבנה עמוקה של ההסתברות ומה סביר שבאמת יקרה. בכך ניתן לסייע לאדם להתמודד באופן יעיל עם פחדים והפרעות נפשיות. איך לטפל בסכיזופרניה? מהי נקודת האמת של הפרעות נפשיות? איך להתמודד עם חרדות לא הגיוניות? מה ההבדל בין אפשרות להסתברות? טיפול בפחדים לא רציונליים איך עובד מוח של חולי נפש? איך להשתמש בהיגיון לטיפול נפשי? גישות טיפוליות בהפרעות נפשיות ובמחלות נפש? איך להכיל את הלוקה בנפשו? איך להתמודד עם הזיות שווא? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך להתמודד עם פרנויה? מטיל ספק בחושים, לא מאמין לחושים, תודעה של חולה נפש, בית משוגעים, חוסר התפתחות קוגניטיבית של חולה נפש, הקוגניציה של חולה נפש, התמודדות עם פחדים לא הגיוניים, התמודדות עם חרדות לא הגיוניות, הטלת ספק לא נכונה, שכבות בתת מודע, רמות של תת מודע, פחד מתהום, אולי ... שמשהו יקרה? האם יש סיכוי שמשהו יקרה? סופרפוזיציה קוונטית, איך לטפל בהזיות ובפחדים לא הגיוניים? איך משוגעים חושבים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? איך המוח חושב? משחקי חשיבה ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
... בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן כאל סתם חוסר איזון או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות. ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים, שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט לתת לאדם תרופות שמטרתן לשנות את צורת החשיבה שלו לצורה רציונלית יותר. למשל, כאשר אדם טוען שהוא ... לא יודעים לטפל בבעיה הספציפית. באותה מידה, גם ברפואה הפסיכיאטרית, לפעמים יותר קל להחליט על תרופות שמשנות את כל המוח במקום להבין באמת את האדם. איך אפשר להבין את ההיגיון של אדם עם מחשבות הזויות? אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה של אדם ... להתחיל תהליך שבסופו של דבר יביא להבנה ולשיפור. האם כל בעיה נפשית ניתנת לטיפול? אליעד כהן מצטט את רבי נחמן מברסלב שטען כי אפילו אם אדם הגיע למצב הנפשי הגרוע ביותר, אפילו אם השתגע לגמרי ועבר אירועים קשים ובלתי הפיכים לכאורה, עדיין ...
גמילה מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא
גמילה מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות חרדה, מחשבות שווא
... מסמים, צריכת סמים, להיגמל מסמים, הינדיק, טיפול בהפרעות נפשיות, פסיכיאטרים, הפרעות פסיכיאטריות, מחלות נפש, הזיות, שימוש בסמים, סמי הזיה, הפרעות ... כמו מספרים על מכוניות, משפטים מקריים ששמע ברחוב, או אפילו שיחות אקראיות בין אנשים, ולחשוב שכל אלו מיועדים לו באופן אישי. אליעד מסביר שתחושות אלו לא בהכרח משקפות מצב של מחלת נפש קשה או טירוף, אלא שלפעמים הן פשוט צורה ...
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות , יעוץ לפסיכיאטרים , יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון ... אליעד ממליץ למטפלים להשתמש בהסבר זה כדי לתת לאדם עוגן, שיעזור לו להפסיק להילחם בעצמו. איך מטפל יכול לעזור בלי להשתגע בעצמו? אליעד מזהיר כי פסיכולוג או פסיכיאטר שמנסה לענות למטופל על שאלות שאין להן תשובה מוחלטת, עלול בעצמו להשתגע. לכן, המטפל צריך לדעת מראש שאין פתרון מוחלט לשאלות אלו. עליו להיות בעל הבנה ...
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים?
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במשוגעים, להבין משוגעים, יעוץ למטפלים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים , איך לטפל באנשים? איך לעזור לאנשים? למה לא לבטל מיד דברי אדם ... לתחקור מחשבות ודימויים יוצאי דופן כיצד להפוך שיחה על בעיות רגשיות לשיחה מעשית? פחדים, חרדות והלבשתם בדימויים סמליים איך להבין משוגעים? יעוץ לפסיכולוגים ופסיכיאטרים לטיפול בחרדות איך לא לפסול אנשים שמביעים מחשבות מוזרות? למה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בהפרעות נפשיות, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בהפרעות נפשיות, כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Disorder.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מחלת נפש, הפרעות נפשיות, הפרעה נפשית בתחום טיפול בהפרעות נפשיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Disorder.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1602 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 05:01:09 - wesi29